ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Η παράδοση του PESTEMAL


30 Μαΐου 2014

IMG_6047_LOGO.jpg

Το Πεστεμάλ, το οποίο συνιστά μια πολιτιστική προσφορά της Ανατολίας στον υπόλοιπο κόσμο, είναι ένα υφαντό σε σχήμα ορθογώνιο που χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά στα χαμάμ για να καλύπτονται οι θαμώνες του.

Η παράδοση του πεστεμάλ, η οποία συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας και η οποία αντιστέκεται χάρη στη λεπτή του ύφανση, τη μεγάλη απορροφητική του ικανότητα και τη δυνατότητα να στεγνώνει γρήγορα, συναντιέται πλέον με μια νέα αντίληψη παραγωγής και σχεδιασμού, διατηρώντας τα αυθεντικά του χαρακτηριστικά.

Markiz_WM

Η χρήση του πεστεμάλ, στην παραγωγή του οποίου χρησιμοποιούνται υψηλής ποιότητας φυτικές ίνες από βαμβάκι, λινό και μπαμπού, ξεφεύγει από το αυστηρό τελετουργικό του χαμάμ και επεκτείνεται και σε άλλους τομείς.

Πλέον χρησιμοποιείται στο μπάνιο, στη σάουνα, στην παραλία και στα γυμναστήρια. Η λεπτή του ύφανση ελαχιστοποιεί το χώρο που καταλαμβάνει, καθιστώντας το πολύ χρήσιμο και στα ταξίδια.

Χάρη στα χρώματα και στο μοντέρνο του σχεδιασμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα σπίτια ως τραπεζομάντιλο και κάλυμμα πολυθρόνας, ενώ στην καθημερινή ζωή μπορεί να φορεθεί και ως σάλι ή φουλάρι.

Η μόδα που αναβιώνει το πεστεμάλ με την εμπειρία χιλιάδων ετών παράδοσης σας προσκαλεί να τη γνωρίσετε στο κατάστημα “Pestemal”, στη διεύθυνση Αδριανού 100, Πλάκα.

Ελάτε να δείτε από κοντά στο Women in Action summer edition @ Αστέρα Γλυφάδας Balux (Dreams), 1.6.2014, 12:00 – 20:00.

banner_720x90

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.