UPDATE

Tα πρώτα Vision Pro της Apple θα είναι διαθέσιμα από τον επόμενο μήνα - Nέα εποχή για την τεχνολογία


Τόνια Τζάφερη

9 Ιανουαρίου 2024

Tα πρώτα Vision Pro της Apple θα είναι διαθέσιμα από τον επόμενο μήνα - Nέα εποχή για την τεχνολογία
Tα νέα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Apple, θα κυκλοφορούν σε λίγες ημέρες για το κοινό των ΗΠΑ

Ήταν 5 Ιουνίου του περασμένου έτους, όταν η Apple ανακοίνωσε και παρουσίασε τα πρώτα της γυαλιά, μικτής πραγματικότητας. Ο λόγος για τα «Apple Vision Pro», τα VR/AR γυαλιά που έρχονται κυριολεκτικά να αλλάξουν τον τρόπο που μέχρι τώρα βιώναμε την τεχνολογία. Ο ίδιος ο Τιμ Κούκ, είχε μιλήσει για το νέο δημιούργημα αναφέροντας πως τα Vision Pro μπορούν να συνδυάζουν ψηφιακό και πραγματικό κόσμο ταυτόχρονα. Μάλιστα φημολογείται πως έχουν αναπτυχθεί εδώ και χρόνια τέτοιες συσκευές, ωστόσο φέτος είναι η χρονιά που θα κυκλοφορήσουν.

«Είναι το πρώτο Apple προϊόν που μπορείς να δεις μέσα από αυτό και όχι σε αυτό», είχε πει ο Κούκ, παρουσιάζοντας το προϊόν. «Πώς θα σου φαινόταν να μπορείς να ελέγχεις την οθόνη του κινητού σου ή του υπολογιστή σου, μέσα από ένα μόνο βλέμμα ή μια κίνηση με τα χέρια σου χωρίς κουμπιά; Και αυτό είναι μόνο η αρχή».

Αυτά τα γυαλιά θα είναι πλέον διαθέσιμα από τις 2 Φεβρουαρίου του 2024, και αρχικά θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά στις ΗΠΑ.

Περισσότερα για τα Vision Pro της Apple

Το Vision Pro αξίας 3.499 προσφέρει οθόνη 4K για κάθε μάτι και επιτρέπει στον χρήστη να κάνει εναλλαγή μεταξύ επαυξημένης (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) χρησιμοποιώντας έναν επιλογέα που βρίσκεται στο πλάι του ακουστικού. Τροφοδοτείται από μια εγκατάσταση διπλού τσιπ που διαθέτει το εσωτερικό τσιπ M2 της Apple και το νέο τσιπ R1, το οποίο κάνει επεξεργασία δεδομένων από ενσωματωμένους αισθητήρες, κάμερες και μικρόφωνα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να πλοηγηθούν χωρίς έλεγχο, καθώς η συσκευή υποστηρίζει την παρακολούθηση ματιών, κεφαλιού και χεριών.

Μέσα από αυτά τα γυαλιά οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν ταινία, να χρησιμοποιούν εφαρμογές του iPhone και του iPad, FaceTime και άλλα. Κρίνοντας από τις επιδείξεις και τις παρουσιάσεις, το Vision Pro θα προσφέρει σίγουρα μια εντυπωσιακή εμπειρία, -ωστόσο είναι αρκετή να πείσει εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο, να το αγοράσουν σε τιμή 3.499 δολαρίων;