UPDATE

Αεροσυνοδός καταρρίπτει 3 βασικούς μύθους που αφορούν τις πτήσεις


JTeam

22 Φεβρουαρίου 2024

Αεροσυνοδός καταρρίπτει 3 βασικούς μύθους που αφορούν τις πτήσεις
Τι πραγματικά ισχύει για τις πτήσεις, και τι όχι - Αεροσυνοδός της Emirates αποκαλύπτει

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί μια πτήση χωρίς αεροσυνοδούς. Eίναι τα άτομα στα οποία μπορούμε να απευθυνθούμε όταν προκύπτει κάποιο πρόβλημα στον αέρα, είναι τα άτομα που θα προσφέρουν το πολυαναμενόμενο φαγητό, όπως επίσης είναι και εκείνοι που θα δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Τα όσα φημολογούνται σχετικά με τις πτήσεις και τους αεροσυνοδούς είναι πολλά, ωστόσο δεν ισχύουν όλα. Πάμε να δούμε σύμφωνα με την NYP και μια αεροσυνοδό των Emirates τι ισχύει απ' όσα ακούγονται και τι όχι.

  • Οι στολές ανήκουν στους αεροσυνοδούς και τις φοράνε όποτε θέλουν

Αν ονειρεύεσαι να φορέσεις τη στολή του αεροσυνοδού για να τραβήξεις βλέμματα ή προσοχή, τότε καλύτερα να το ξεχάσεις. Οι αεροσυνοδοί έχουν πολύ αυστηρές οδηγίες σχετικά με τις στολές τους και πέρα απ' το γεγονός πως είναι δανεικές, δεν επιτρέπεται να φορεθούν σε εξωτερικό χώρο, παρά μόνο προς και από τον χώρο του αεροδρομίου.

  • Επιβάτες και πλήρωμα τρώνε το ίδιο φαγητό

Οι επιβάτες έχουν συγκεκριμένα πιάτα που σερβίρονται και αν νόμιζες πως από τα ίδια πιάτα τρώνε και οι κυβερνήτες του αεροσκάφους τότε κάνεις λάθος. Στην πραγματικότητα, οι αεροσυνοδοί σερβίρουν δυο διαφορετικά φαγητά στο πιλοτήριο, τα οποία δεν έχουν σχέση με το μενού που σερβίρεται στους επιβάτες. Αυτό συμβαίνει κυρίως για λόγους ασφαλείας, έτσι ώστε αν υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για δηλητηρίαση, να υπάρχει έστω ένας κυβερνήτης σε καλή κατάσταση για την επιστροφή ή τη συνέχιση της πτήσης.

  • Οι αεροσυνοδοί στις υπερατλαντικές δεν κοιμούνται καθόλου

Επίσης δεν ισχύει. Οι αεροσυνοδοί δεν κάθονται για ολόκληρη την πτήση ξύπνιες. Αλλά υπάρχουν ειδικές θέσεις για ξεκούραση όπου μπορούν να κοιμηθούν για δυο, δυόμιση ώρες. Κοιμούνται με τη στολή καθήμενες, ρίχνοντας μια μικρή κουβέρτα πάνω τους. Αυτό συμβαίνει σε βάρδιες και σημασία έχει να φαίνονται φρέσκιες μόλις ξυπνήσουν. Γι' αυτό βουρτσίζουν πάντα τα δόντια τους μετά τον δίωρο ύπνο και ανανεώνουν το μακιγιάζ τους.