UPDATE

Αυτή είναι η καλύτερη ευρωπαϊκή χώρα για να ζουν οι άνω των 60


JTeam

26 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η καλύτερη ευρωπαϊκή χώρα για να ζουν οι άνω των 60
Pexels
Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη χώρα μπαίνει σε μια τέτοια λίστα

Μετά τη Λιθουανία, που είναι η καλύτερη χώρα για να ζουν οι άνθρωποι κάτω των 30, το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ευτυχίας αποκάλυψε ποια χώρα είναι η πιο ευτυχισμένη για να ζουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους.

Και η απάντηση βρίσκεται στη Σκανδιναβία και δεν είναι άλλη από τη Δανία. Η εν λόγω χώρα έχει μπει πολλές φορές σε λίστες με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου, όπως επίσης έχει καταλάβει την πρώτη θέση με τις χώρες που μεγαλώνει ευτυχισμένα και γεμάτα ενσυναίσθηση παιδιά.

Έχοντας ως δεδομένο, ότι οι Δανοί δεν είναι 24 ώρες το 24ωρο χαρούμενοι ούτε ότι δεν έχουν ποτέ δύσκολες στιγμές, οι ερευνητές αναφέρουν πως η γενικότερη στάση για τη ζωή τους βοηθάει να έχουν τις περισσότερες ώρες της ημέρας ένα χαμόγελο στα χείλη τους.

Jenny.Gr
Pexels

Η Δανία είναι η καλύτερη χώρα για τους άνω των 60 και αυτοί είναι οι λόγοι

1.Υπάρχει κράτος πρόνοιας

Η Δανία έχει δώσει μεγάλη προσοχή στην υγεία και στην εκπαίδευση, γεγονός που την καθιστά ένα υπέροχο κράτος για να ζει κανείς. Για παράδειγμα, η εκπαίδευση - μέχρι και το Πανεπιστήμιο - είναι δωρεάν, όπως επίσης η περίθαλψη και η κατ’ οίκον φροντίδα. Επίσης, όλοι οι άνθρωποι άνω των 60 λαμβάνουν από το κράτος μία σύνταξη, ώστε να εξασφαλίζουν τις ανάγκες τους.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους βασικούς λόγους για να ζεις στη Δανία, διότι μη έχοντας αυτά τα δεδομένα περιορίζεται πολύ η ελευθερία ενός ατόμου μεγαλύτερης ηλικίας. Η Δανία έχει μεγάλο προσδόκιμο ζωής, ενώ το ποσοστό διαφθοράς είναι πολύ μικρό, γεγονός που επιτρέπει στους κατοίκους της να ζουν χωρίς άγχος και να είναι χαρούμενοι.

Ένα εξίσου σημαντικό πράγμα είναι η ισότητα της ευτυχίας. Μπορεί να υπάρχουν οικονομικές διακρίσεις, όμως γενικότερα, ακόμα και οι πιο χαμηλόμισθοι, μπορούν να ζήσουν μια όμορφη ζωή.

2.Το άγχος είναι άγνωστη λέξη

Επειδή από οικονομικής και ιατρικής άποψης είναι καλυμμένοι, οι άνω των 60 δεν έχουν κανέναν λόγο να αγχώνονται. Όλοι είναι απαλλαγμένοι από αρνητικές σκέψεις και εστιάζουν στο πώς να περνούν καλά και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή. Όταν οι βασικές ανάγκες έχουν ικανοποιηθεί, τότε μπορείς να πορευτείς με άλλη άνεση.

3.Επιλέγουν πάντα τους ανθρώπους που τους περιβάλλουν

Όσο μεγαλώνουμε μαθαίνουμε και έτσι, αν πρέπει να έχεις μάθει ένα πράγμα στα 60 σου, είναι να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που σε πηγαίνουν μπροστά και σε κάνουν να χαμογελάς κι όχι με όσους σου χαλάνε τη διάθεση και σε καταπιέζουν. Η εικόνα ενός ηλικιωμένου που γκρινιάζει δεν υπάρχει πουθενά στη Δανία, διότι δεν θέλουν να σπαταλούν τον χρόνο τους χωρίς λόγο και ουσία. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν επενδύσει στις ουσιαστικές σχέσεις και δεν ξοδεύουν την ενέργειά τους χωρίς λόγο.

Αφού διάβασες για τη Δανία, είναι ώρα να μάθεις και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερεύνησε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.