UPDATE

Θα γίνει ακαδημαϊκή συζήτηση για την επίδραση της Τέιλορ Σουίφτ στον φεμινισμό


JTeam

22 Μαΐου 2024

Θα γίνει ακαδημαϊκή συζήτηση για την επίδραση της Τέιλορ Σουίφτ στον φεμινισμό
Instagram @taylorswift
Το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ διοργανώνει Tay Day -θα βάλει μέχρι και καθηγητές να τραγουδήσουν

Στο πλαίσιο της περιοδείας της, Eras Tour, η Τέιλορ Σουίφτ θα περάσει από το Λίβερπουλ. Εκεί, ακαδημαϊκοί θα εξετάσουν την καριέρα της από φεμινιστική σκοπιά, ενώ θα μιλήσουν για τους στίχους, την τέχνη και τον αντίκτυπό της στην οικονομία. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και μεταπτυχιακοί φοιτητές, ενώ θαυμαστές της θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Δημοφιλούς Μουσικής του Πανεπιστημίου, και έχει προσκαλέσει ακαδημαϊκούς από όλη την Ευρώπη. Η εκδήλωση θα ονομάζεται Tay Day και είναι εμπνευσμένη από την Bey Day, συνέδριο που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ προς τιμήν της Μπιγιόνσε.

Το Tay Day, βέβαια, είναι ένα βήμα μπροστά, καθώς εκεί θα βρίσκονται ακαδημαϊκοί με διαφορετικό υπόβαθρο, από ποικίλους τομείς, θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ και κριτικοί μουσικής.

Η ημέρα θα κορυφωθεί με Critical Karaoke - οι ερευνητές θα διαλέξουν ένα τραγούδι της Σουίφτ και θα το ερμηνεύσουν.

Οι Δρ Σαμ Μάρεϊ και Δρ Έιμι Σκέρσεθ από το Ινστιτούτο δήλωσαν: «H επίδραση της Τέιλορ Σουίφτ στη μουσική, την κοινωνία και την οικονομία είναι αδιαμφισβήτητη, γι’ αυτό και ανυπομονούμε πραγματικά να ξεκινήσουμε μια συζήτηση για το πώς η Τέιλορ είναι ταυτόχρονα Miss Americana και αντι-ήρωας, να κατανοήσουμε το στυλ της και τα πιο τρελά της όνειρα και να συζητήσουμε τη φήμη της».

Εδώ που τα λέμε, κι εμείς θα ανυπομονούσαμε.