UPDATE CITY BLOGGING

Μια εικαστική περιδιάβαση στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών


JTeam

27 Ιουνίου 2023

Μια εικαστική περιδιάβαση στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών
Διοργανώνεται την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, από την Κοσμητεία της Σχολής, στο κτίριο της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, με την ευκαιρία της λήξης του ακαδημαϊκού έτους.

Μετά την πανδημία και τα λοκντάουν, η Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ αποφάσισε να υποδεχτεί τους φοιτητές της σε ένα περισσότερο όμορφο και καλαίσθητο κτίριο απ’ ό,τι είχαν συνηθίσει: το λειτουργικό αλλά αρκετά «βαρύ» και κάποτε καταθλιπτικό κτίριο της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου προικίστηκε με τοιχογραφίες και εικαστικά έργα, κάθε όροφος κι από διαφορετικό καλλιτέχνη, ενώ και ολόκληρος ο εξωτερικός τοίχος του εννιαώροφου κτιρίου φιλοξενεί το «Ημερολόγιο ενός αθέατου Απριλίου», έργο του street artist Simple G, εμπνευσμένο από την ομώνυμη ποιητική σύνθεση του Οδυσσέα Ελύτη.

Έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο του εικονογραφικού προγράμματος, η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής διοργανώνει την Τετάρτη 28 Ιουνίου μια εικαστική περιδιάβαση στο κτίριο της Σχολής, με ξεναγό τον καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης Δημήτρη Παυλόπουλο.

Η περιδιάβαση θα εκκινήσει στις 11.30 από τον 9ο όροφο, έξω από την αίθουσα 917, όπου έχει ήδη φιλοτεχνηθεί η αφαιρετική σύνθεση του Γιάννη Παπαγιάννη με αφορμή το μουσικό έργο «Εόντα» του Ιάννη Ξενάκη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr

TAGS