WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 βραδινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να ξυπνάς χαρούμενος την επόμενη μέρα


JTeam

7 Μαΐου 2024

5 βραδινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να ξυπνάς χαρούμενος την επόμενη μέρα
Unsplash/Mathilde Langevin
Με απλά «μυστικά» μπορείς να ξυπνήσεις γεμάτος ενέργεια την επόμενη μέρα

Το να προετοιμάζεις τον εαυτό σου για μια «καλή μέρα», δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να έχεις μια σταθερή πρωινή ρουτίνα. Πολλές φορές, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το πώς περνάς τα βράδια σου, τις συνήθειες που επιλέγεις να υιοθετήσεις πριν κοιμηθείς ή όλα όσα επιλέγεις να κάνεις την προηγούμενη μέρα - κάτι που πολλές φορές παραβλέπεις.

Μπορεί να εκπλαγείς με το πώς μερικές μικρές οι αλλαγές στις νυχτερινές σου συνήθειες μπορεί να κάνουν σημαντική διαφορά στο πόσο χαρούμενος και ευτυχισμένος νιώθεις το επόμενο πρωί. Αυτές, είναι πάντως 5 συνήθειες που θα έχουν θετική επίδραση στη διάθεσή σας το επόμενο πρωί.

Κάνε έναν απογευματινό περίπατο

Μια γρήγορη βόλτα μετά το φαγητό γύρω από το τετράγωνο ή ένας περίπατος με τον σκύλο σου πριν κοιμηθείς το βράδυ, μπορεί να αλλάξει πολλά στον τρόπο που θα ξυπνήσεις την άλλη μέρα. Μόλις λίγα λεπτά ήπιας κίνησης, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις.

Απομάκρυνε το κινητό σου πριν κοιμηθείς

Ένας καλός νυχτερινός ύπνος έχει σημαντική επίδραση στην ψυχική σου κατάσταση για το επόμενο πρωί. Για να επικεντρωθείς στη βελτίωση του ύπνου σου, περιόρισε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών τη νύχτα. Ιδανικά, απενεργοποίησε το κινητό σου περίπου 30 λεπτά πριν κοιμηθείς και προσπάθησε να κρατήσεις τις συσκευές σου μακριά από το κρεβάτι. Θα δεις, ότι την επόμενη μέρα θα ξυπνήσεις τελείως διαφορετικά.

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο

Ένα ζεστό μπάνιο το βράδυ, έχει πολλά οφέλη για τη σωματική και την ψυχική υγεία. Ένα ζεστό αφρόλουτρο ή ντους, μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση σε άτομα με στρες, μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο και έχει θετικές επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα. Ένα γρήγορο ντους τη νύχτα, έχει την ικανότητα να βελτιώσει τον ύπνο και να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματος, κάτι που είναι απαραίτητο για να χαλαρώσεις.

Jenny.Gr
Unsplash/ Laura Chouette

Σκέψου πόση πρόοδο έκανες σήμερα

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, είναι να ξαπλώνεις και να σκέφτεσαι όλα εκείνα τα πράγματα που σε εκνεύρισαν σήμερα. Αντ’ αυτού, προτίμησε να σκεφτείς όλα εκείνα που σε έφεραν πιο κοντά στους στόχους σου, τις προκλήσεις που ξεπέρασες ή τις εργασίες που ολοκλήρωσες, όσο μικρές κι αν ήταν. Αυτή η αίσθηση της προόδου, θα δημιουργήσει το υπόβαθρο για να ξυπνήσεις πιο χαρούμενος την επόμενη μέρα.

«Κλείσε» τη μέρα σου με ευγνωμοσύνη

Πριν κοιμηθείς, γράψε σε ένα τετράδιο ή σκέψου 3-5 πράγματα για τα οποία είσαι ευτυχισμένος σήμερα. Ακόμα και τα πιο απλά ή καθημερινά. Η απλή πράξη της απαρίθμησης όλων των «καλών» πραγμάτων που έγιναν σε μία μέρα, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της ευημερίας σου, αλλά και στον τρόπο που θα ξυπνήσεις την επόμενη μέρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.