WELL BEING

Τι θα συμβεί αν συνεχίσεις να κοιμάσαι με το κινητό δίπλα στο κεφάλι σου


JTeam

2 Αυγούστου 2023

Τι θα συμβεί αν συνεχίσεις να κοιμάσαι με το κινητό δίπλα στο κεφάλι σου
Πριν πας για ύπνο σήμερα, άσε το κινητό στο σαλόνι. Θα μας θυμηθείς

Παίρνεις το κινητό για να χαζέψεις λίγο, μέχρι να σε πάρει ο ύπνος, και καταλήγεις να κοιμάσαι μ΄αυτό δίπλα στο κεφάλι σου. Ξυπνάς το πρωί, το πιάνεις απευθείας στο χέρι σου και κοιτάς τα σόσιαλ, και όλα είναι καλά. Μπορεί εσύ να αισθάνεσαι άνετα, έχοντας ένα smartphone τόσο κοντά σου όλο το βράδυ, όμως η αλήθεια είναι πως δεν σου κάνει καλό.

Θα ξεκινήσουμε από το πιο απλό: Όταν έχεις το smartphone πλάι σου, υποσυνείδητα αισθάνεσαι ότι είσαι διαρκώς διαθέσιμος. Θα κοιτάξεις το group chat, θα δεις τα επαγγελματικά σου emails και, αντί να χαλαρώσεις και να πάρεις χρόνο για σένα, θα καταλήξεις να αγχώνεσαι για τις επόμενες μέρες.

Έπειτα, πολλές έρευνες έχουν δείξει πώς η συχνή χρήση κινητού επηρεάζει αρνητικά τον ύπνο. Το blue light που έρχεται από την οθόνη, περιορίζει την παραγωγή μελατονίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για την ξεκούραση. Χωρίς αυτήν, καταλήγεις να στριφογυρίζεις για ώρες ή να ξυπνάς με νεύρα (και το κινητό στο χέρι, πιθανότατα).

Jenny.Gr

Ακόμη κι αν δεν έχεις τον νου σου στο κινητό, αλλά το αφήνεις απλώς στο κομοδίνο δίπλα στο κεφάλι σου, οι δονήσεις δεν θα σου επιτρέψουν να χαλαρώσεις. Αν λάβεις μήνυμα και η οθόνη φωτίσει το δωμάτιο, και πάλι θα χαλάσει η ηρεμία σου. Το πρωί, μπορεί να μη θυμάσαι καν ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Θα αναρωτιέσαι, όμως, γιατί πάλι δεν ξεκουράστηκες.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.