UPDATE CITY BLOGGING

120 λεπτά ωμής αλήθειας στη σκηνή του Faust


JTeam

10 Νοεμβρίου 2023

120 λεπτά ωμής αλήθειας στη σκηνή του Faust
Η “Αγία” ελληνική οικογένεια, η πατριαρχία, η παιδική ηλικία, το μοντέλο της βίας και της κακοποίησης που αναπαράγεται από γενιά σε γενιά – θέματα “γροθιά στο στομάχι” σε μία συγκλονιστική παράσταση της οποίας τις ιστορίες κουβαλάς μέσα σου, ακόμη και αφού περάσεις την πόρτα του Faust. “Το Μαράκι έκλασε”, λοιπόν, από τις Seven Sisters και μερικές σκέψεις μου γι’ αυτό.

Επτά γυναίκες που αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές τους και να σταθούν “μαζί” πάνω στη σκηνή, κάνοντας θέατρο που τις αφορά. Όλα ξεκίνησαν από μία εικόνα που γεννήθηκε στο μυαλό της Γιώτας Σερεμέτη, της σκηνοθέτιδας και ιδρύτριας της ομάδας, η οποία σκέφτηκε μια μπαλαρίνα να χορεύει ζεϊμπέκικο. Μια εικόνα που ξεπήδησε από το ασυνείδητό της, όμως την έφερε σε σύνδεση με την βαθιά επιθυμία της – και ίσως και ανάγκη – να μιλήσει για πράγματα που την αφορούν προσωπικά. Και περισσότερες φωνές είναι πάντα σίγουρα καλύτερες από μία, αφού ενωμένες μπορούν να καταφέρουν να ακουστούν δυνατά και όσο πιο μακριά γίνεται.

Η ένωση των επτά γυναικών στάθηκε λοιπόν μοιραία. Μαζί συμμάχησαν, μαζί συμφώνησαν πως θέλουν να δώσουν φωνή αλήθειας στις ιστορίες της Λένας Κιτσοπούλου – που αγαπούν – και μαζί αποφάσισαν να σταθούν στη σκηνή και να τους δώσουν ζωή, ως μια καθαρά γυναικεία υπόθεση. Κάπως έτσι γεννήθηκαν οι Seven Sisters και μαζί τους και το πρώτο τους παιδί, “Το Μαράκι (που) έκλασε”, με το οποίο έχουν επιστρέψει για 3η φορά στη σκηνή του Faust.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr