UPDATE #NOW

Βγάλε τη σοβαροφάνεια από την ζωή σου! 5 λόγοι για να είσαι αυθόρμητη


SPAPADIMITRIOU

10 Αυγούστου 2018

roberto-nickson-g-366209-unsplash_1.jpg

Πόσες φορές έχουμε σταθεί για ώρα μπροστά από την οθόνη του κινητού προσπαθώντας να σκεφτούμε πώς ακριβώς θα συντάξουμε ένα μήνυμα πριν το στείλουμε; Και πόσες έχουμε ξεκινήσει από την αρχή, αλλάζοντας τη σκέψη μας κάθε φορά; Είτε επειδή εκείνος που μας αρέσει είπε κάτι και θέλουμε να απαντήσουμε με τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο – με τη βοήθεια των φίλων μας, φυσικά - είτε επειδή θυμώσαμε με κάτι άλλο και θέλουμε να βρούμε τις ωραιότερες νευριασμένες λέξεις, ώστε να γίνει απόλυτα κατανοητή η σοβαρότητα της κατάστασης.

Ένα πολύ συχνό λάθος που κάνουμε, είναι να σκεφτόμαστε πολύ. Σκεφτόμαστε πολύ τι θα πούμε, πώς θα το πούμε, πόσο δυνατά θα γελάσουμε, αν θα μοιραστούμε ένα αστείο περιστατικό που μας συνέβη γιατί μπορεί οι γύρω μας να το θεωρήσουν χαζό και η «σοβαρή» εικόνα μας να χαλάσει, τι θα φάμε για να μην παχύνουμε αλλά και για να δείξουμε στους άλλους ότι δε μας ενδιαφέρουν οι θερμίδες.

Ε, λοιπόν, μετά από 23 ολόκληρα χρόνια κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Δεν αξίζει τόση προσπάθεια. Παρακάτω βρίσκονται 5 λόγοι για να μην παίρνουμε τη ζωή στα σοβαρά, να είμαστε πιο αυθόρμητοι και χαλαροί:

1. Θα αποκτήσουμε όμορφες εμπειρίες

Μέχρι να αποφασίσουμε εάν θα συμμετάσχουμε σε κάτι επειδή ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά, η στιγμή έχει τελειώσει και εμείς μένουμε με τη σκέψη. Αντί να έχουμε μία ωραία ανάμνηση, το μόνο που θυμόμαστε είναι ότι κάτι συνέβη αλλά εμείς το χάσαμε. Γι’αυτό, την επόμενη φορά που θα βρεθούμε με φίλους και θα θέλουν να κάνουμε κάτι τρελό – για τα δικά μας δεδομένα – όπως να φύγουμε για ένα διήμερο χωρίς να το έχουμε οργανώσει μία εβδομάδα νωρίτερα, μπορούμε απλώς να δεχτούμε, να χαλαρώσουμε πίνοντας Heineken LΙGHT και να δούμε πώς θα πάει – έτσι, για αλλαγή.

2. Θα ελκύουμε χαρούμενους ανθρώπους

Είναι γνωστό ότι λαμβάνουμε την ενέργεια που εκπέμπουμε. Αν μας ενδιαφέρει διαρκώς το πώς θα φανούμε στους άλλους και φοράμε εκείνο το σοβαρό μας προσωπείο, τότε τέτοιοι άνθρωποι θα μας πλησιάζουν, ενώ εκείνοι που διαφέρουν θα έχουν κάθε λόγο να απομακρυνθούν. Οπότε ας μην αναρωτηθούμε ξανά γιατί μας προσεγγίζουν - η απάντηση είναι γνωστή!

3. Θα είμαστε πιο παραγωγικοί

Πολλοί από εμάς, όταν βρισκόμαστε έξω από τα νερά μας αισθανόμαστε πίεση και τεράστιο άγχος. Είμαστε ικανοί να πνιγούμε σε μια κουταλιά νερό επειδή μας έτυχε μία μικρή αναποδιά. Η λύση είναι μία: Παίρνουμε βαθιά ανάσα, «χαζεύουμε» για πέντε λεπτά, παίρνουμε μία Heineken LΙGHT - αφού έχει μόνο 3.3% αλκοόλ, επομένως δε θα μας αποσπάσει - και συνεχίζουμε. Και αν δεν βρούμε άκρη με την πρώτη, δεν πειράζει καθόλου.

4. Θα γίνουμε καλύτερη παρέα

Αφήνοντας τον εαυτό μας ελεύθερο, γινόμαστε αμέσως πιο διασκεδαστικοί. Δε θα χρειάζεται να κάνουμε διαρκώς τη σκέψη «Γιατί δεν έχω σχέση/ πολλούς φίλους και με αγαπούν μόνο τα κατοικίδιά μου». Επιπλέον, επειδή ακριβώς δε θα αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας με τόση σοβαρότητα, θα είμαστε ανοιχτοί και για νέες γνωριμίες!

5. Ο χρόνος μας εδώ είναι περιορισμένος

Όσο κι αν καταπιέζουμε τον αυθορμητισμό μας, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σημαντικό: Ότι δε θα είμαστε για πάντα εδώ και όσα χάνουμε δε γίνεται να επιστρέψουν. Η στάση που θα κρατήσουμε απέναντι στα πράγματα εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Είτε θα είμαστε παρόντες, είτε θα χάσουμε τον καιρό μας. Ας ζήσουμε, λοιπόν, την κάθε στιγμή με χιούμορ, χαλαρή διάθεση και μία Heineken LΙGHT στο χέρι.

Εσείς τι λέτε, θα δοκιμάσετε να αφεθείτε για λίγο; Δείτε το σαν ένα πείραμα!