UPDATE #NOW

CEO απέλυσε 900 υπαλλήλους σε 3 λεπτά, μέσω Zoom - «Δεν έχω καλά νέα»


The Jennettes

7 Δεκεμβρίου 2021

CEO απέλυσε 900 υπαλλήλους σε 3 λεπτά, μέσω Zoom - «Δεν έχω καλά νέα»

«Δεν έχω καλά νέα», είπε ο CEO της Better.com, Vishal Garg, στους υπαλλήλους του, ξεκινώντας ένα Zoom call. «Απολύουμε το 15%, περίπου, της εταιρείας για αρκετούς λόγους – την αποδοτικότητα και τις επιδόσεις της αγοράς, και την παραγωγικότητα. Αν είστε σε αυτήν την κλήση, ανήκετε στην άτυχη ομάδα που απολύεται. Η απασχόλησή σας εδώ τελειώνει άμεσα».

Αυτό ήταν. Σχεδόν 900 εργαζόμενοι βρέθηκαν χωρίς δουλειά, μέσα σε τρία μόλις λεπτά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, μάλιστα, πρόσθεσε ότι θα πάρουν μισθό ενός μήνα και αποζημίωση τριών μηνών.

Η είδηση έγινε viral μέσω TikTok, καθώς οι παραπάνω άνθρωποι μίλησαν. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Garg λαμβάνει αρνητική δημοσιότητα. Το 2020, το Forbes απέκτησε πρόσβαση σε emails που απέστειλε στους υπαλλήλους του, επιπλήττοντάς τους για την κακή τους επίδοση.

«Είστε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΡΓΟΙ. Είστε μία παρέα ΗΛΙΘΙΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ… και τα ΗΛΙΘΙΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ πιάνονται στα δίχτυα και τρώγονται από καρχαρίες», έγραφε. «ΟΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ. Σταματήστε το. Σταματήστε το ΤΩΡΑ. ΜΕ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΤΕ». Τα κεφαλαία δεν είναι δική μας προσθήκη, έτσι ακριβώς απευθύνθηκε στους εργαζομένους.

Ένας πρώην εργαζόμενος που έμεινε άνεργος μετά από εκείνο το Zoom call, μίλησε στο NBC διατηρώντας την ανωνυμία του. «Καθόμουν και σκεφτόμουν “τι διάολο;” Πίστευα ότι ήμουν ασφαλής. Είχα τέλεια αξιολόγηση και νόμιζα ότι ήμουν βασικό μέλος της ομάδας. Είναι άσχημο γιατί προσπάθησα πολύ και βοήθησα να φτάσει η εταιρεία σε αυτό το σημείο και φαίνεται πως απλά έχασα τον χρόνο μου.»

πηγή φωτογραφίας: Pexels