UPDATE #NOW

SAG Awards 2022: Οι συγκλονιστικοί ευχαριστήριοι λόγοι των Brian Cox και Michael Keaton και η αναφορά στον πόλεμο


Κλέλια Φατούρου

28 Φεβρουαρίου 2022

SAG Awards 2022: Οι συγκλονιστικοί ευχαριστήριοι λόγοι των Brian Cox και Michael Keaton και η αναφορά στον πόλεμο
Getty Images/Jay L. Clendenin/Contributor
Οι δύο ηθοποιοί αναφέρθηκαν στη σκληρή επικαιρότητα του πολέμου, μέσα από τα SAG Awards

Τα SAG Awards πραγματοποιήθηκαν σε μία βραδιά που θύμιζε τις παλιές καλές εποχές των βραβείων, αλλά η σκιά του πολέμου πλανιόταν πάνω από την αίθουσα. Οι σπουδαίοι ηθοποιοί, και νικητές, Brian Cox και Michael Keaton, αναφέρθηκαν στη φρίκη και έστειλαν την αλληλεγγύη τους στον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.

O Michael Keaton απέσπασε το βραβείο ερμηνείας για τον ρόλο του στη δραματική μίνι σειρά Dopesick. Αφού άργησε να ανέβει στη σκηνή (επειδή ήταν στην τουαλέτα) και ευχαρίστησε τα SAG για το βραβείο, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα που να ξεπερνά τη «ναρκισσιστική φύση των βραβείων». Μίλησε για την τρομερή αδικία και ανισότητα που υπάρχει στον κόσμο και προειδοποίησε ότι είναι πιο πιθανό να σταματήσει την υποκριτική από το να σταματήσει να λέει τη γνώμη του.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας συνάδελφος στην Ουκρανία που δεν εγκαταλείπει και δίνει τη μάχη του», είπε αναφερόμενος στον Πρόεδρο της χώρας, που έχει υπάρξει κωμικός.

Στη συνέχεια, ο λόγος έγινε πιο προσωπικός, όταν αφιέρωσε το βραβείο στον ανιψιό του Michael, που έφυγε από τη ζωή το 2016, έπειτα από μάχη με την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, και ήταν και το κεντρικό θέμα του "Dopesick".

Ακολούθησε ο σπουδαίος Brian Cox, όταν ανέβηκε στη σκηνή με όλο το cast του Succession για να παραλάβουν το αντίστοιχο βραβείο. Αναφέρθηκε στον τρομακτικό πόλεμο αλλά και στη φίμωση των Ρώσων καλλιτεχνών επάνω στο θέμα.

«Θα πρέπει να ενωθούμε όλοι μας. Και αν υπάρχουν άνθρωποι στη Ρωσία που δεν τους αρέσει αυτό που συμβαίνει, ειδικά οι καλλιτέχνες, θα πρέπει να είμαστε στο πλευρό τους. Μπορούν να συμβάλουν και εκείνοι στην αλλαγή».

TAGS