UPDATE #NOW

4 tips για να οργανώσεις καλύτερα το inbox σου


JTeam

8 Ιανουαρίου 2023

4 tips για να οργανώσεις καλύτερα το inbox σου
pexels
Αν έχεις υπερφορτωθεί από mail, οι παρακάτω λύσεις θα σε βοηθήσουν

Όταν δεν μπαίνει από την αρχή μια τάξη στα mail, το πιο πιθανό είναι ότι μετά, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις ένα χάος που κάνει το ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο να μοιάζει με εφιάλτη. Ίσως είναι αυτό που σε αγχώνει περισσότερο κατά τη διάρκεια της δουλειάς αλλά και μετά όταν επιστρέφεις σπίτι.

Η νέα χρονιά είναι η καλύτερη αφορμή για να κάνεις ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στα μηνύματά σου και να νιώσεις ότι η ζωή σου γίνεται πιο εύκολη. Οι ειδικοί προτείνουν να δοκιμάσεις τα παρακάτω tips για να οργανωθείς χωρίς να σε πιάνει πανικός:

Τσέκαρε τα mail σου συγκεκριμένες στιγμές μες στη μέρα

Μη τα αφήνεις να πολλαπλασιάζονται. Για να το καταφέρεις αυτό, χρειάζεται να μπαίνεις συγκεκριμένες στιγμές μες στη μέρα και να κάνεις τον έλεγχό σου. Αυτό θα σε αποτρέψει από τον χαμό και αν δεν προλαβαίνεις, μπορεί να τα τσεκάρεις μία φορά το πρωί κατά τις 10:00 και μετά νωρίς το απόγευμα γύρω στις 4:00. Είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο και μια δοκιμή θα σε πείσει.

Jenny.Gr
pexels

Κάνε ένα ξεσκαρτάρισμα στα newsletters

Τα newsletters που λαμβάνεις, είναι σίγουρα πολλά και καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο inbox σου. Για να περιορίσεις την εμφάνισή τους, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να στείλεις αιτήματα διαγραφής σε όποιο δεν σε ενδιαφέρει πολύ.

Μην αφήνεις τα «διαβασμένα» emails στα εισερχόμενα

Αυτή είναι η μεγαλύτερη παγίδα. Όποιο mail ανοίγεις και δεν το χρειάζεσαι πια καθώς έχει στείλει απάντηση, μπορείς να το διαγράψεις. Αν πάλι δεν έχεις προλάβει να απαντήσεις, μπορείς να το αρχειοθετήσεις και να ανατρέξεις αργότερα. Αν δεν σε αφορά, με μια προώθηση ξεμπερδεύεις.

Μην κάνεις spam στον εαυτό σου

Αν θες οπωσδήποτε να αποθηκεύσεις κάτι που πρέπει να θυμάσαι, υπάρχουν άλλοι τρόποι από το να στείλεις email στον εαυτό σου. Τα sticky notes ή το σημειωματάριο θα σε βοηθήσουν πολύ περισσότερο. Αν επιμένεις να σου στείλεις mail, το μόνο που θα καταφέρεις, θα είναι να αποδιοργανωθείς και να προκαλέσεις ένα ασταμάτητο χάος στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο από άτομα που περιλαμβάνουν ακόμη και τον ίδιο σου τον εαυτό.