UPDATE #NOW

Η Sony βγάζει ξανά Walkman, αλλά με WiFi και οθόνη αφής


Έλενα Κρητικού

17 Ιανουαρίου 2023

Η Sony βγάζει ξανά Walkman, αλλά με WiFi και οθόνη αφής
pexels
Ποιος χρειάζεται Walkman όταν έχει smartphone; Όλοι όσοι γεννηθήκαμε πριν το 1990!

Μέχρι το Γυμνάσιο, με θυμάμαι να περνάω τα απογεύματα με έναν πολύ χαρακτηριστικό τρόπο. Καθισμένη οκλαδόν στο πάτωμα και με ένα κίτρινο Walkman στο χέρι. Αν δεν ξέρεις τι είναι το Walkman, δεν θα καταλάβεις ούτε τι σημαίνει το «κάποτε ξημεροβραδιαζόμουν για να γράψω κασέτες».

Αν όμως άκουγες μουσική μέσα από αυτή την απίστευτη συσκευή, δεν χρειάζεται να τη νοσταλγείς άλλο. Τώρα έχεις κάθε λόγο να χαρείς γιατί η Sony επαναφέρει το Walkman στη ζωή σου. Μπορεί να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλέον κασέτες ή CD, αλλά μπορείς να πανηγυρίσεις γιατί θα νιώσεις και πάλι παιδί με μουσική που θα παίζει μέσω stream ή download.

Το Sony Walkman NW-A306 (γνωστό και ως NW-ZX707 σε ορισμένες περιοχές) επιστρέφει μετά από 40 χρόνια και αποτελεί νέα προσθήκη σε μια κατηγορία, που μοιάζει να αφανίζεται εδώ και καιρό. Πρόκειται για την κατηγορία των φορητών συσκευών αναπαραγωγής μουσικής/ήχου.

Η Sony υπόσχεται μια εμπειρία ακρόασης υψηλότερης πιστότητας με την τεχνολογία DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη.

Jenny.Gr
pexels

Η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια Sony Walkman, το NW-A306, είναι εξοπλισμένο με WiFi και οθόνη αφής 3,6 ιντσών για εύκολη πλοήγηση. Μπορείς επίσης να χειρίζεσαι τις βασικές λειτουργίες αναπαραγωγής με τα φυσικά πλήκτρα, ενώ η μπαταρία παρέχει χρόνο ακρόασης έως και 36 ώρες. Το NW-A306 επιτρέπει μόνο τη ροή μουσικής (streaming) μέσω WiFi.

«Τρέχει» με Android 12 και διαθέτει υποστήριξη Bluetooth 5.0 για να συνδέσεις ασύρματα ακουστικά, ενώ υποστηρίζει αρκετές διαφορετικές κωδικοποιήσεις ήχου, για εμπειρία ήχου υψηλής ευκρίνειας. Συνδυάζεται με τον ενισχυτή ήχου S Master HX ενώ θα είναι διαθέσιμο αργότερα αυτό το μήνα στην Ευρώπη στην τιμή των €400. Δεν είναι ακόμη σαφές αν θα κυκλοφορήσει επίσημα και στην Ελλάδα.

Αν «ένιωσες», όπως κι εμείς, ίσως σε λίγο καιρό να μπορείς να ταξιδέψεις και πάλι στις αγαπημένες σου εποχές.