WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7 τρόποι για να αποσυνδεθείτε από τα πάντα μετά από μια κουραστική μέρα


JTeam

21 Μαΐου 2022

7 τρόποι για να αποσυνδεθείτε από τα πάντα μετά από μια κουραστική μέρα
Mail, τηλέφωνα, meetings, deadline και υποχρεώσεις που κάνουν τη μέρα να φεύγει πιο γρήγορα. Τα όρια ανάμεσα στο καθήκον και την αυτοφροντίδα δεν είναι πάντα ευδιάκριτα αλλά οι παρακάτω τρόποι θα σας βοηθήσουν σίγουρα να πετύχετε την πλήρη αποφόρτιση.

Οι 24 ώρες δεν είναι ποτέ αρκετές αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που τα δίνουν όλα παντού εκτός από τον εαυτό τους. Αν για παράδειγμα, νιώθετε την υποχρέωση να τσεκάρετε τα μηνύματά σας ακόμη και μετά τη δουλειά σε όλη τη διαδρομή προς το σπίτι, τότε έχετε ανάγκη από πλήρη αποφόρτιση και αν δεν μπορείτε από μόνοι σας «να κατεβάσετε τον διακόπτη», οι παρακάτω συμβουλές των ειδικών θα σας φανούν σωτήριες.

1. Ασκηθείτε

Το workout στο τέλος της ημέρας θεωρείται απαραίτητο, ειδικά αν έχετε καθιστική εργασία. Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε πολλή ενέργεια για ασκήσεις. Η yoga μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά βοηθητική και χαλαρωτική ενώ ένας καλός τρόπος για να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια, είναι να έχετε από το πρωί μαζί σας ένα σακίδιο με τον απαραίτητο εξοπλισμό για να έχετε κίνητρο μετά τη δουλειά.

2. Μαγειρέψτε

Μπορεί να σας φαίνεται βουνό αλλά βάζοντας τη δημιουργικότητά σας στην κουζίνα, θα δείτε ότι θα χαλαρώσετε απίστευτα στο τέλος της ημέρας. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και αδειάστε το μυαλό σας μακριά από κινητά και υποχρεώσεις. Η συγκεκριμένη ασχολία θα σας βοηθήσει πολύ γιατί θα αποσπάσει εντελώς την προσοχή σας από τις υποχρεώσεις της ημέρας.

3. Κάντε ένα απολαυστικό μπάνιο

Ο καλύτερος τρόπος για αποφόρτιση είναι να γεμίσετε τη μπανιέρα, να βάλετε ολόγυρα κεριά και να υποδυθείτε τη Julia Roberts στο Pretty Woman. Εντάξει, θα λείπει το Walkman αλλά η εμπειρία θα είναι τόσο απολαυστική που δεν θα θέλετε να αποχωριστείτε τις σαπουνόφουσκες.

4. Αφιερώστε χρόνο σε φίλους

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ασχοληθείτε με τη δουλειά ή με οτιδήποτε άλλο παρά μόνο με τον εαυτό σας, κάντε μια ουσιαστική συζήτηση με έναν φίλο. Βρείτε λίγο χρόνο για να τον συναντήσετε και θα δείτε γρήγορα να μειώνονται τα επίπεδα του άγχους σας ενώ θα γεμίσετε με τον πιο απολαυστικό τρόπο, τις μπαταρίες σας.

5. Ακούστε ένα podcast

Αντί να αφεθείτε στο overthinking και σε όλα όσα δεν προλάβατε να κάνετε μέσα στη μέρα που πέρασε, βάλτε να ακούσετε το αγαπημένο σας podcast. Θα απορροφηθείτε τόσο που θα κοιμηθείτε ξεκούραστοι.

6. Φροντίστε την επιδερμίδα σας

Είτε φορούσατε makeup είτε όχι μες στη μέρα, αφιερώστε χρόνο για να καθαρίσετε σχολαστικά την επιδερμίδα σας. Μην ξεχνάτε να εντάσσετε στην καθημερινότητά σας το self care. Είναι το μόνο που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε με ζωντάνια τη μέρα σας.

7. Αλλάξτε ρούχα

Δεν εννοούμε να βάλετε τις πιτζάμες αλλά να βάλετε ένα διαφορετικό outfit από το official. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποχαιρετήσετε το εργασιακό mood της ημέρας και να υποδεχτείτε λίγες ώρες χαλάρωσης!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.