CELEBRITIES MEN’S POINT

Αυτό το είδος καθιστικής ζωής είναι το πιο απειλητικό για την υγεία της καρδιάς σου


JTeam

30 Δεκεμβρίου 2021

Αυτό το είδος καθιστικής ζωής είναι το πιο απειλητικό για την υγεία της καρδιάς σου
Η καθιστική ζωή προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας αλλά σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος που είναι ιδιαίτερα απειλητικό για την καρδιά σου.

Η καθιστική ζωή για τους περισσότερους είναι αναπόφευκτη και δημιουργεί πολλά προβλήματα υγείας, όπως αύξηση βάρους και μειωμένη διάθεση. Η επιστήμη ωστόσο διαχωρίζει τα είδη της καθιστικής ζωής και ξεχωρίζει ένα ως το πιο επικίνδυνο και πιο απειλητικό για την υγεία της καρδιάς.

Ερευνητική ομάδα του Κολεγίου Ιατρικής και Χειρουργικής του πανεπιστημίου Columbia, παρακολούθησε 3.592 άτομα για περίπου 8,5 χρόνια όσο εκείνα ζούσαν στην πόλη Jackson του Mississippi. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν πόσο χρόνο αφιέρωναν καθισμένοι μπροστά στην τηλεόραση αλλά και τον χρόνο που αφιέρωναν στην καθιστική εργασία ενώ στα συνολικά στοιχεία συμπεριλήφθηκε και ο χρόνος γυμναστικής, σε περίπτωση που αθλούνταν.

Όπως διαπιστώθηκε, οι ώρες που κάθεται κανείς στη δουλειά του δεν είναι τόσο επιβαρυντικές για την καρδιά του όσο οι ώρες που περνά καθισμένος μπροστά στην τηλεόραση. Ειδικότερα, όσοι περνούσαν 4 ή 5 ώρες την ημέρα καθισμένοι μπροστά από την τηλεόραση, είχαν 50% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα συγκριτικά με όσους κάθονταν λιγότερο από 2 ώρες την ημέρα.

Αναφορικά με τα άτομα που κάθονταν περισσότερο στην εργασία τους, παρατηρήθηκε ότι είχαν τα ίδια ποσοστά κινδύνου με τα άτομα που κάθονταν λιγότερο ενώ οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η μέτρια έως έντονη σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει, ακόμη και να εξαλείψει τις καταστροφικές συνέπειες της καθιστικής ζωής μπροστά στην τηλεόραση.

Αν θες λοιπόν να διατηρείς υγιή την καρδιά σου χωρίς να την εκθέτεις σε μεγάλο κίνδυνο, ήρθε η ώρα να εντάξεις στην καθημερινότητά σου τη γυμναστική, έστω το γρήγορο περπάτημα που μειώνει τις πιθανότητες εκδήλωσης εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.