Δεν είναι μόνο οι κοιλιακοί, οι μηροί, οι γλουτοί και οι τρικέφαλοι. Οι δελτοειδείς μύες είναι εξίσου σημαντικοί και ευθύνονται για τους φουσκωμένους και γυμνασμένους ώμους.
Ο προπονητής Jeremy Ethier μας εξηγεί ότι ένα πολύ κλασικό λάθος που κάνουμε είναι ότι επικεντρωνόμαστε μόνο στο μπροστινό μέρος των ώμων και δεν γυμνάζουμε το πίσω. Για να αλλάξει αυτό και για να τους δυναμώσουμε, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τα παρακάτω 2 tips.
Η θέση του χεριού
Η θέση του χεριού πρέπει να είναι οριζόντια για να ευθυγραμμίζεται με το πίσω μέρος του ώμου. Επίσης, όσο πιο πίσω μπορεί να πάει ο αγκώνας, τόσο καλύτερα ενεργοποιείται ο δελτοειδής μυς. Για να βρεις τη σωστή θέση για εσένα, τράβηξε τους αγκώνες όσο πιο πίσω μπορείς. Ιδανικά, πρέπει να είναι 45 μοίρες κλίση από το υπόλοιπο σώμα.
Επαναλήψεις, όχι βάρη
Αντί να φορτώνεις το πρόγραμμά σου με βάρη, ο προπονητής σου λέει ότι είναι πιο σημαντικό να κάνεις ποιοτικές επαναλήψεις. Αν βάζεις πολλά βάρη, επιβαρύνονται οι υπόλοιποι μύες. Για να το αποφύγεις, κάνε την εξής άσκηση. Κάθισε σε έναν πάγκο με 30 μοίρες κλίση, πάρε ένα ζευγάρι βαράκια και ξάπλωσε μπρούμυτα. Τέντωσε τους αγκώνες όσο πιο πίσω μπορείς. Αν δεν φτάσεις σε κλίση 45 μοιρών, ίσως πρέπει να μειώσεις το βάρος.
Κάνε 15 επαναλήψεις σε κάθε σετ και σταδιακά, αύξησέ το μέχρι 25 τη φορά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.