UPDATE #NOW

Pear Ring: Τώρα μπορείς να φοράς δαχτυλίδι που δηλώνει ότι είσαι single. Γιατί αυτό μας έλειπε


Στεφανία Παπαδημητρίου

22 Μαρτίου 2023

Pear Ring: Τώρα μπορείς να φοράς δαχτυλίδι που δηλώνει ότι είσαι single. Γιατί αυτό μας έλειπε
Κοστίζει 20 δολάρια, λένε ότι θα φέρει το τέλος των dating apps και είναι το πιο αχρείαστο πράγμα του 2023 (ως τώρα, τουλάχιστον)

Όλοι έχουμε μία εμπειρία με dating apps – αν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει οι ίδιοι, σίγουρα το έχουν κάνει φίλοι μας. Ξέρουμε πώς λειτουργούν, πολλοί έχουν κάνει σεξ (καλό, κακό ή άβολο) κάποιοι έχουν ερωτευτεί κι έχουν κάνει σχέσεις, άλλοι έχουν κάνει διδακτορικό στο ghosting και, σιγά σιγά, έχουν αρχίσει να ξεφουσκώνουν. Ίσως συμφωνούμε πως είναι προτιμότερο να γνωρίζεις κόσμο στην πραγματική ζωή, ίσως δυσκολευόμαστε να εντυπωσιάσουμε μέσω Ίντερνετ, κανείς δεν ξέρει.

Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτονταν εκεί στην Αμερική και να είπαν «μισό λεπτό, να μία τέλεια ιδέα». Και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα δαχτυλίδι που θα φορέσουν οι απανταχού singles, με σκοπό να έρθει το τέλος των εφαρμογών και να πραγματοποιηθεί «το μεγαλύτερο κοινωνικό πείραμα». Α, και το δαχτυλίδι κοστίζει 20 δολάρια.

Το Pear Ring, όπως ονομάζεται, φωτίζει κιόλας. Είναι μικρό, σου λένε ότι μπορείς να το φορέσεις οπουδήποτε – στο γυμναστήριο, στον καφέ, στο κομμωτήριο, στη βόλτα, στη δουλειά, κυριολεκτικά παντού – και να προσελκύεις άλλους singles. Επιπλέον, η εταιρεία θα διοργανώσει το πρώτο Παγκόσμιο Φεστιβάλ για Singles, στο οποίο θα μπορείς να παρευρεθείς μόνο αν έχεις το δαχτυλίδι σου.

Μπαίνεις στο σάιτ και, φυσικά, βλέπεις να το φοράνε μόνο γυναίκες. «Ένα μικρό, διακριτικό δαχτυλίδι που κάνει μία μεγάλη δήλωση», γράφουν. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι κάτι σαν ταμπέλα που φωνάζει ότι δεν έχεις σχέση και ψάχνεσαι αυτόν τον καιρό, επειδή αν κάτι χρειαζόσουν, είναι μία ακόμη αφορμή να σε πλησιάζουν περίεργοι άγνωστοι *στο γυμναστήριο, στον καφέ, στο κομμωτήριο, στη βόλτα, στη δουλειά, κυριολεκτικά παντού*.

Jenny.Gr

Γιατί αυτό θα είναι το αποτέλεσμα αυτού του μεγάλου κοινωνικού πειράματος που κοστίζει 20 δολάρια για τον καθένα – απλώς, οι άνδρες που στέλνουν dick pics στο Instagram ή το Tinder, τώρα θα νιώθουν την ελευθερία να γίνουν (ακόμη πιο) γλοιώδεις από κοντά. Κι έπειτα, θα είναι δυσκολότερο να απορρίψεις τα άτομα που δε σου αρέσουν τόσο. Αν, δηλαδή, δεν μπορούν να διαχειριστούν ότι τους γκοστάρεις και εξακολουθούν να σου στέλνουν, τι θα κάνουν σε περίπτωση που βρεθείτε από κοντά, δουν το δαχτυλίδι σου και πεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι;

Και έστω ότι λες ξεκάθαρο όχι, ενώ φοράτε κι οι δύο τα pear rings σας. Τα forums των incels θα πάρουν φωτιά. Πάλι, οι γυναίκες θα είναι το πρόβλημα, θα φταίνε που είναι «απρόσιτες και ταυτόχρονα απελπισμένες για να έχουν τέτοιο δαχτυλίδι», είναι λες και το βλέπουμε μπροστά μας.

Jenny.Gr

Ίσως δε χρειαζόμαστε δαχτυλίδια για να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε dating apps, αν τα βαρεθήκαμε τόσο. Ίσως απλώς μπορούμε να γνωρίσουμε ανθρώπους και να μάθουμε αν έχουν σχέση ή όχι, κάνοντας μία μόνο ερώτηση.