WELL BEING

Wall Pilates: Η νέα τάση γυμναστικής που αποθεώνεται από το TikTok


JTeam

13 Μαρτίου 2023

Wall Pilates: Η νέα τάση γυμναστικής που αποθεώνεται από το TikTok
@meganroup
Pilates σε τοίχο. Τι νέο έχει να σου προσφέρει και γιατί ενθουσιάζει το κοινό του TikTok, (και όχι μόνο)

Από τότε που οι πιλάτες, έγιναν πιο διαδεδομένες, κερδίσει τεράστια απήχηση, χάρη στην αποτελεσματικότητα τους. Μπορούν να προσφέρουν γράμμωση, τόνωση των μυών, αλλά και καύση λίπους, ενώ με λίγη βοήθεια οι ασκήσεις είναι σχετικά απλές, ειδικά για όσους τα πάνε καλά με την ισορροπία.

Και ενώ έχουμε δει να αναδύονται διαφορετικά είδη pilates, από reformer pilates, mat pilates μέχρι και hot pilates, παρατηρούμε τελευταία στο TikTok, πως τα «φώτα έχουν πέσει» στο wall pilates.

Πρόκειται ουσιαστικά για τις ίδιες ασκήσεις που πραγματοποιούνται σε στρώμα, ή μηχανήματα, ωστόσο πλέον ο «εξοπλισμός» είναι ο τοίχος, γεγονός που κάνει το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής πολύ πιο προσβάσιμο, αφού μπορείς να το κάνεις από την άνεση του σπιτιού σου.

Σύμφωνα με την Helen O’Leary, φυσιοθεραπεύτρια και διευθύντρια στο Complete Pilates, μπορείς να σκεφτείς τον τοίχο ως ένα στήριγμα, παρόμοιο με μια μπάλα ή δαχτυλίδι Pilates. Έτσι, οι ασκήσεις καταλήγουν να είναι αρκετά παρόμοιες με ό,τι θα έκανες σε οποιαδήποτε άλλη προπόνηση Pilates — εκτός από κάποιες μικρές διαφορές. «Το Wall Pilates είναι διαφορετικό από το Reformer Pilates, καθώς δεν έχεις τον μηχανισμό των ελατηρίων για να αντισταθείς και να βοηθήσεις την κίνησή σου», λέει η Helen.

«Η αντίστασή σου είναι το σωματικό σου βάρος», συμπληρώνει. Επομένως τι καλύτερο από το να ακολουθήσεις ένα από τα wall pilates προγράμματα, προκειμένου να τονώσεις και να γυμνάσεις το σώμα σου. Μπορείς να βρεις πολλά tutorials στο TikTok, ή απλώς να ρίξεις μια ματιά στo παρακάτω πρόγραμμα για αρχάριους:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS