WELL BEING FITNESS

Τι λάθη κάνουμε όταν γυμναζόμαστε και καταστρέφουμε τις αρθρώσεις μας


Τζουλιάννα Καρνέζη

16 Αυγούστου 2018

laurencia-soesanto-271758-unsplash.jpg

Κάποτε τα προβλήματα των αρθρώσεων απασχολούσαν μόνο τους ηλικιωμένους, πλέον όμως εμφανίζονται και σε νεότερους ανθρώπους. Συγκεκριμένα στο The Mount Sinai Hospital στη Νέα Υόρκη οι ιατροί ανέφεραν μια αύξηση κατά 15% των ανθρώπων κάτω από τα 60 έτη με προβλήματα στις αρθρώσεις. Οι χειρουργοί αποδίδουν αυτή την αύξηση στη θέληση των ανθρώπων να παραμείνουν ενεργοί καθώς μεγαλώνουν και στα λάθη που κάνουν καθώς ασκούνται. Για να αποφύγετε τις χειρουργικές επεμβάσεις καλό είναι να αποφεύγετε από τώρα τα λάθη κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας. Γιατί η πρόληψη είναι πολύ σημαντική.

Δεν προσέχετε το βάρος σας

Όταν τρέχετε οι αρθρώσεις στο γόνατο μεταφέρουν 7 έως 9 φορές το σωματικό σας βάρος. Και ενώ το σώμα σας μπορεί να το αντέξει αυτό, όταν όμως έχετε παραπάνω κιλά τότε είστε σε αυξημένο κίνδυνο για οστεοαρθρίτιδα. Συγκεκριμένα έρευνα έδειξε ότι τα υπέρβαρα άτομα είναι σε υψηλότερο κίνδυνο για να εμφανίσουν προβλήματα στις αρθρώσεις σε σύγκριση με εκείνα που έχουν κανονικό βάρος.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα καταλάβετε ότι είστε εθισμένοι στην άσκηση

Δεν κάνετε διαλείμματα μέσα στην εβδομάδα

Εάν έχετε το συνήθειο να κάνετε τζόκινγκ σίγουρα έχετε αγοράσει και τα κατάλληλα παπούτσια, όμως αυτό και μόνο δεν είναι αρκετό. Για να μην επιβαρύνετε τις αρθρώσεις πρέπει να ξεκουράζεστε μέσα στην εβδομάδα και να μην τρέχετε για μια με δυο μέρες. Μη ξεχνάτε επίσης να κάνετε και ασκήσεις με βάρη, ώστε να ενεργοποιείτε όλες τις μυϊκές ομάδες.

Πιέζετε το σώμα σας πέρα από τα όρια

Το σώμα σας έχει την ικανότητα να σας προειδοποιεί για κάτι άσκημο, αρκεί να το ακούτε. Όταν το πιέζετε πάρα πολύ και ξεπερνάτε τα όρια, κάνετε κακό στους μύες σας και στις αρθρώσεις. Όποια άσκηση και αν κάνετε, από ελλειμματική προπόνηση μέχρι και γιόγκα είναι

Παραλείπετε το στρέτσινγκ

Το κλειδί για την υγεία των αρθρώσεων είναι το στρέτσινγκ. Όσο πιο ευέλικτοι είναι οι μύες σας, τόσο βοηθάτε τις αρθρώσεις. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα πάτε στο γυμναστήριο μη φύγετε πριν κάνετε ένα καλό τέντωμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.