WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι κάνουμε όταν το sexting γίνεται παγίδα;


27 Φεβρουαρίου 2014

Είναι ένας όρος που έκανε πρόσφατα την εμφάνιση του, αλλά που η λειτουργία της προηγείται εδώ και αρκετά χρόνια.

Αν ψάξεις για τον όρο του sexting, θα διαβάσεις ότι πρόκειται για την αποστολή σεξουαλικών μηνυμάτων, βίντεο ή και φωτογραφιών. Αν και σε ένα βαθμό έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα παρενοχλήσεων, στο μεγαλύτερο μέρος η όλη διαδικασία γίνεται με την κοινή συναίνεση και των δύο συντρόφων. Πλέον με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορείς να αποστείλει ή και να λάβεις ένα αρχείο ανά πάσα στιγμή, σε οποιαδήποτε smart συσκευή. Όμως πόσο υπέρ μας δούλεψε τελικά το sexting; Είναι επικίνδυνο;

Για τη γενιά που μεγάλωσε στην έξαρση των πρώτων social media του Internet (όπως το MSN), η αποστολή και παραλαβή των φωτογραφιών ήταν κάτι σύνηθες. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, μπήκαν στο πιπεράτο παιχνίδι και μάλιστα έδειξαν να το απολαμβάνουν. Πολύ νωρίτερα όπου τα multimedia δεν είχαν εισχωρήσει στα κινητά μας, είχαμε φτάσει στο σημείο να αποστέλλουμε μόνο γραπτά μηνύματα. Όταν μπήκαν στη ζωή μας υπηρεσίες όπως τα MMS ή και το MSN του Internet, ένας κόσμος δίχως όρια ανοιγόταν μπροστά μας. Ο Δημήτρης είναι 33 χρονών και εργάζεται ως κοινωνικός λειτουργός. Βίωσε τόσο το φαινόμενο του πρώιμου sexting, όπως και τις αλλαγές στην συμπεριφορά της νεώτερης κοινωνίας μας.

«Κάποτε δεν άξιζε να στέλνεις mms. Επίσης δεν ήταν της μόδας καθότι οι περισσότεροι γνώριζαν πως στοιχίζει πολύ ακριβά. Έπρεπε να μπει στη ζωή μας το MSN για τις πιο…προσωπικές επαφές. Φτάσαμε σε κάποια φάση που θέλαμε να κάνουμε πιο πριβέ καταστάσεις με την σχέση μας και λέγαμε ο ένας στον άλλο «μπες MSN». Όταν μάλιστα ήρθαν και οι υψηλές ταχύτητες στο Internet, δεν χρειαζόταν να ανησυχούμε για την σύνδεση και την ποιότητα της webcam» λέει ο Δημήτρης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο koolnews.gr. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.