WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Single στις διακοπές; Τα 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου


Κλέλια Φατούρου

11 Αυγούστου 2023

Single στις διακοπές; Τα 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου
Single and ready to mingle

Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να πάρουν τόσες διαφορετικές μορφές. Να πας με την κολλητή σου, με μεγάλη παρέα, αλλά και μόνη σου. Μία εμπειρία που όλοι πρέπει να ζήσουν έστω και μία φορά, γιατί τους βοηθά να έρθουν πιο κοντά στον εαυτό τους.

Αν το φετινό καλοκαίρι σε βρίσκει single, δεν είναι κάτι που πρέπει να σε προβληματίζει. Νομίζω ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τις εποχές που ένιωθες στιγματισμένη επειδή δεν ήσουν σε σχέση, ειδικά στις διακοπές. Τώρα μπορείς να το απολαύσεις, αρκεί να ακολουθήσεις τα εξής βήματα.

Ξέχνα τις συγκρίσεις

Πολύ σημαντικό. Έχουμε την τάση να συγκρινόμαστε με αυτά που βλέπουμε γύρω μας, ενώ δεν υπάρχει κανένας λόγος. Κάθε άνθρωπος βρίσκεται στη φάση ζωής που πρέπει να είναι και δεν σημαίνει ότι είναι περισσότερο ή λιγότερο ευτυχισμένος από εμάς. Η ευτυχία εξάλλου δεν μετριέται με το αν έχουμε σχέση ή όχι.

Απόλαυσε τη single ζωή σου

Με ό,τι συνεπάγεται αυτή. Να χαίρεσαι το ότι δεν χρειάζεται να συντονίζεις τη ζωή σου με βάση (και) το πρόγραμμα κάποιου άλλου. Ότι μπορείς να λειτουργείς αυθόρμητα όλη μέρα και να μην χρειάζεται να εξηγείς ή να διαπραγματεύεσαι.

Βγάλε για δείπνο τον εαυτό σου

Υπάρχει πιθανότητα να μην έχεις πάει ποτέ για φαγητό μόνη σου, επειδή το θεωρείς περίεργο. Αυτά είναι στερεότυπα που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας και να χαρούμε τη ζωή, έτσι όπως νομίζουμε. Είτε είσαι στην πόλη, είτε σε διακοπές, απόλαυσε το δείπνο σου σε εκείνο το μαγαζί που είχες βάλει στο μάτι.

Φλέρταρε

Μέχρι το σημείο που νιώθεις άνετα. Δεν χρειάζεται να μιλήσει σε κάποιον, αν δεν σου βγαίνει, ούτε να μπεις σε dating app, αν δεν σου ταιριάζει. Το φλερτ μπορεί να είναι χαλαρό, να μην σημαίνει τίποτα απολύτως και να μην στοχεύει σε κάτι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS