WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

3 σημάδια πως η σχέση έχει τελειώσει και απλά δεν το έχετε συνειδητοποιήσει


JTeam

27 Απριλίου 2023

3 σημάδια πως η σχέση έχει τελειώσει και απλά δεν το έχετε συνειδητοποιήσει
Τα σημάδια που αναδεικνύουν το τέλος μιας σχέσης

Κάποιοι κύκλοι είναι για να κλείνουν. Όσο δύσκολο και αν είναι να αφήσεις πίσω σου μια σχέση, οφείλεις να σκεφτείς πως όλα είναι μέρος της εξέλιξης μας, αλλά και πως όλα τα γεγονότα στη ζωή μας, μας οδηγούν κάπου καλύτερα από εκεί που είμαστε. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να δικαιολογούμε κάποιους δύσκολους χωρισμούς.

Υπάρχουν αυτές οι φορές σε μια σχέση όπου, αφού έχουμε πάρει στιγμές, εμπειρίες, αναμνήσεις, αφού έχουμε μοιραστεί κομμάτια του εαυτού μας, αλλά και έχουμε προσφέρει ό,τι μας αναλογεί, είναι η στιγμή να χωρίσουμε τους δρόμους μας με τον άλλον, όσο δύσκολο και αν είναι.

Πώς καταλαβαίνουμε λοιπόν πως μια σχέση έχει τελειώσει και απλώς είναι ζήτημα χρόνου να το συνειδητοποιήσουμε και να προχωρήσουμε;

Υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας

Δεν λέτε πια όσα είναι σημαντικά για εσάς. Δεν μοιράζεστε λεπτομέρειες της ημέρας ή ακόμη χειρότερα, όταν ένα πρόβλημα σας απασχολεί δεν το μοιράζεστε και το κρατάτε για τον εαυτό σας. Αν νιώθετε πως πια δεν υπάρχει επικοινωνία με τον σύντροφο σας, αλλά και πως τα προβλήματα μεταξύ σας δεν λύνονται με τη συζήτηση, είναι ένα σημαντικό στοιχείο πως κάτι πηγαίνει λάθος στη σχέση.

Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη και η αμεσότητα

Ένα από τα πιο όμορφα στοιχεία σε μια σχέση, είναι το να είσαι ο εαυτός σου. Να μην έχεις τίποτα να κρύψεις, και κυρίως να γνωρίζεις πως αυτό είναι αμοιβαίο. Αν μεσολάβησε κάποιο γεγονός και νιώθεις πως πια δεν μπορείς να εμπιστευτείς τη σχέση σου και να αφεθείς, αλλά και πως πλέον δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο και άμεσο περιβάλλον μεταξύ σας, είναι ένα στοιχείο που δεν πρέπει να παραμελήσετε.

Δεν υπάρχει πια ερωτική έλξη

Μπορεί να μην είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε μια σχέση, σίγουρα όμως είναι ένα από τα βασικά. Ένα ζευγάρι χωρίς ερωτική επαφή, είναι περισσότεροι φίλοι παρά εραστές. Αν νιώθεις πως πια δεν θες να συναναστραφείς ερωτικά με τον σύντροφο σου ή πως δεν υπάρχει εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι, είναι η στιγμή να προβληματιστείς.

Δεν είστε πια προτεραιότητα ο ένας του άλλου

Οι υποχρεώσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ να υπάρχουν, όπως επίσης και οι δικαιολογίες. Σίγουρα κάθε περίοδος δεν είναι η ίδια και άλλοτε υπάρχει περισσότερη πίεση ή λιγότερη, ωστόσο η επιθυμία και η θέληση μπορούν να κάνουν τη σχέση να λειτουργήσει. Αντιθέτως, αν δεν αποτελείτε προτεραιότητα ο ένας του άλλου, τότε μάλλον τα προβλήματα και η απόσταση μεταξύ σας όλο και θα μεγαλώνει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.