WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ετοιμάζεσαι για το δικό σου fitness journey; Έτσι θα θέσεις τις σωστές βάσεις


JTeam

18 Ιουνίου 2023

Ετοιμάζεσαι για το δικό σου fitness journey; Έτσι θα θέσεις τις σωστές βάσεις
Πώς να κάνεις την αρχή, αλλά και πώς να παραμείνεις προσηλωμένος στον στόχο

Το πήρες επιτέλους απόφαση: Θα κάνεις κάποιες σοβαρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου. Η υπερφόρτωση πληροφοριών, όμως, σε έχει παγώσει εντελώς. Παρακάτω, θα δεις μερικές συμβουλές που σίγουρα θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις το ταξίδι σου προς τη φυσική κατάσταση και θα σε βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σου.

Άλλωστε, κάθε ταξίδι ξεκινά με ένα βήμα και στα Breath Pilates Studio θα βρεις αυτό που χρειάζεσαι για να κάνεις την αρχή και να πλησιάζεις καθημερινά τον καλύτερο και πιο ισχυρό εαυτό σου.

Θέσε μικρούς στόχους

Μπορεί ο στόχος να μην είναι να γίνεις επαγγελματίας αθλητής, αλλά το να θέσεις έναν στόχο φυσικής κατάστασης για τον εαυτό σου, ακόμα κι αν δεν έχεις γυμναστεί ποτέ στο παρελθόν, θα σου δώσει κίνητρο. Κατάγραψε τους στόχους σου ώστε να ανατρέχεις σε αυτούς και να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου να παραμείνει συνεπής στην προσπάθεια.

Jenny.Gr

Να είσαι συνεπής απέναντι στον εαυτό σου

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πληρώνουν personal trainers επειδή θέλουν κάποιος άλλος να τους παρακινήσει να δουλέψουν. Στο τέλος όμως, αυτοί που είναι τυπικοί και συνεπείς κυρίως με τον εαυτό τους είναι εκείνοι που βλέπουν το μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

Εάν δεν είσαι πλήρως αφοσιωμένος στη διαδικασία και δεν είσαι πρόθυμος να αντιμετωπίσεις τις ψυχικές και σωματικές προκλήσεις, δεν θα πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις πάρει την απόφαση να βγεις από το comfort zone σου και να δοκιμάσεις πράγματα που δεν περίμενες.

Μην ανησυχήσεις αν βγεις για λίγο από το πρόγραμμά σου - αν η προσπάθειά σου έχει διάρκεια και συνέπεια, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Θα πρέπει να υιοθετήσεις μια νοοτροπία ανάπτυξης γιατί αυτή θα αποτελέσει βασική προϋπόθεση για την επιτυχία σου.

Jenny.Gr

Κάνε την αρχή με μια εύκολη προπόνηση

Η πρόοδος και η εξέλιξη είναι το κλειδί. Προτίμησε να ξεκινήσεις μια προπόνηση χαμηλής εντάσεως και να συνεχίσετε να την αυξάνετε αργά και σταθερά. Το σώμα σας συνηθίζει τις ίδιες προπονήσεις, επομένως πρέπει να συνεχίσετε να αυξάνετε την ένταση.

Μια κατάλληλη μέθοδος γυμναστικής για να ξεκινήσει ένας αρχάριος ασκούμενος την άσκηση είναι το pilates . Η μέθοδος του pilates αποτελεί τη βάση όλων των μορφών άσκησης μέσα από την οποία ο ασκούμενος μπορεί να αποκτήσει ενσυναίσθηση και έλεγχο του σώματος του και να δυναμώσει τους μυς του αποτελεσματικά και με ασφάλεια .

Πιο συγκεκριμένα το pilates reformer είναι ενα μηχάνημα το οποίο βοηθάει τον αθλούμενο να δυναμώσει προοδευτικα , να συνδεθεί με το σώμα του μέσω της σωστής αναπνοής , να βελτιώσει την στάση του και φυσικά να αυξήσει την ευελιξία και ευλυγισία του.

Θύμισε στον εαυτό σου ότι το κάτι είναι καλύτερο από το τίποτα

Οι άνθρωποι που μεταμορφώνουν το σώμα τους, μεταμορφώνουν και την καθημερινότητά τους. Αναζητούν συνεχώς ευκαιρίες για να γίνουν καλύτεροι.

Αν δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου, τότε μία εικοσάλεπτη προπόνηση είναι καλύτερη από το να μην ασκηθείς καθόλου. Η καλύτερη λύση για αυτό είναι να δοκιμάσετε να γυμναστείς νωρίς το πρωί πριν τη δουλειά. Σίγουρα στην αρχή θα σου φανεί πολύ δύσκολο να στερηθείς ώρα από τον ύπνο σου, όμως αν παραμείνεις συνεπής για ένα διάστημα, θα γίνει η συνήθεια που δεν θα θέλεις να αφήσεις.

Jenny.Gr

Ξεπέρασε τον φόβο του γυμναστηρίου

Ίσως το γυμναστήριο να φαντάζει τρομακτική λύση αν έχεις καιρό να γυμναστείς και να νιώθεις πως όλοι θα σχολιάζουν και θα ασχολούνται σου , όμως πίστεψε με εκείνη την ώρα ο καθένας ασχολείται αποκλειστικά με τον εαυτό του .Μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια και καθοδήγηση από τον προπονητή σου για να σιγουρευτείς πως εκτελείς σωστά τις ασκήσεις .

Με τις παραπάνω συμβουλές, έχεις ό,τι χρειάζεσαι για να αναλάβεις δράση και να επιτύχεις τους στόχους της φυσικής σου κατάστασης με αυτοπεποίθηση.

Κάνε την επίσκεψή σου σε ένα από Breath Pilates Studio, ανάλογα με τη περιοχή που σε εξυπηρετεί (Ταύρος, Πετράλωνα και Βοτανικός) και ξεκίνα δυνατά αυτό το ταξίδι!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.