6 σνακ που θα σε γεμίσουν ενέργεια

Οι καλύτερες προτάσεις για όλες τις απαιτήσεις!

Πολλοί θα πουν ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και δεν θα τους αδικήσουμε. Αλλά εμείς θα σου πούμε πως και το δεκατιανό, αλλά και το απογευματινό, παίζουν κι αυτά τον ρόλο τους στο ημερήσιο διατροφικό μας πλάνο.

Ειδικά αν έχεις συνηθίσει σε μια διατροφή – ρολόι, τότε το να έχεις στο πρόγραμμά σου τα δύο προαναφερθέντα γεύματα είναι… στανταράκι. Αν πάλι σε πιάνουν στιγμές που γουργουρίζεις και δεν ξέρεις με τι να καταλαγιάσεις την πείνα σου, μέχρι το κυρίως γεύμα, σου έχουμε υγιεινές λύσεις! Σνακ, που θα σε γεμίσουν ενέργεια με την διατροφική τους αξία, θα κάνουν το στομάχι σου να ηρεμήσει και δεν θα σε γεμίσουν με «άχρηστες» θερμίδες.

1) Λαχανικά

Τα λαχανικά είναι πηγή σημαντικών στοιχείων για τον οργανισμό μας και αποτελούν «ασπίδα» γι' αυτόν, καθώς τον προστατεύουν με τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά τους. Μια καλή πρόταση είναι μια μίνι θρεπτική σαλάτα, που θα σε κρατήσει χορτάτη. Από την άλλη, αν δεν θες να μπαίνεις σε... κόπο, παίρνεις ένα – δυο καρότα στο χέρι και ξεμπέρδεψες. Επίσης, καλές λύσεις είναι τα εξής: μαρούλι, σπανάκι, λάχανο, μπρόκολο, καρότο, ρόκα, καλαμπόκι, σέλινο, αρακάς και πολλά ακόμα!

jenny.gr

2) Φρούτα

Για τη διατροφική αξία που έχουν τα φρούτα δεν χρειάζεται να μιλήσουμε πολύ και να επεκταθούμε. Πλούσια σε θρεπτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, έχουν όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός σου, για να ανταπεξέλθει στον γρήγορο και σκληρό ρυθμό της καθημερινότητας. Άσε, που μπορείς να τα απολαύσεις και μαζί με ένα γιαούρτι ή με γάλα και δημητριακά. 

3) Χυμοί Φρούτων

Φυσικά, μην ξεχνάς την Amita σου! Ο αγαπημένος ελληνικός χυμός μπορεί να συνοδεύσει τέλεια το τοστ και τους ξηρούς καρπούς, αν δεν θέλεις να τον απολαύσεις μόνο του. Η Amita είναι αυτή που σε κρατά φρέσκια κι ενυδατωμένη όλες τις εποχές του χρόνου, χωρίς να σου λείψει κανένα πολύτιμο συστατικό στοιχείο για τον οργανισμό σου και φυσικά χωρίς συντηρητικά. Εδώ και περίπου 40 χρόνια, μας προσφέρει ποιότητα, ενέργεια και βιταμίνες, πάντα με σεβασμό και αγάπη!

Jenny.Gr

4) Τοστ/τορτίγια

Είναι το σνακ που κάθε φορά μας «λύνει» τα χέρια και κάνει εύκολη τη ζωή μας. Ένα τοστ ή μια τορτίγια με τυρί και γαλοπούλα είναι ό,τι πρέπει για τις ώρες που βιαζόμαστε, αλλά δεν θέλουμε φάμε κάτι ανθυγιεινό. Πλέον, οι επιλογές σε ψωμιά και τορτίγιες είναι πάρα πολλές (π.χ. ολικής άλεσης, πολύσπορα κ.λπ.), συνεπώς το αγαπημένο διαχρονικό σνακ μπορεί να είναι υγιεινό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

5) Ρυζογκοφρέτες/σοκολάτα

Αν πάλι θέλεις κάτι γλυκό, αλλά δεν θες και να το παρακάνεις, οι ρυζογκοφρέτες και οι μικρές μπάρες σοκολάτας είναι ό,τι πρέπει! Προτίμησε κατά βάση όσες έχουν μαύρη σοκολάτα, που σε γλυκαίνουν χωρίς να σε γεμίζουν θερμίδες. Αν δεν είσαι και τόσο fan των ρυζογκοφρετών, δοκίμασε αυτές που υπάρχουν στο εμπόριο με επικάλυψη σοκολάτας και θα μας θυμηθείς!

jenny.gr

6) Ξηροί καρποί

Θέλεις ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, αλλά να μην προσθέσεις και σωματικό βάρος; Αν ναι, οι ξηροί καρποί είναι οι κατάλληλοι για σένα! Μια μικρή ποσότητα (10-12) αρκεί, για να τροφοδοτήσει τον οργανισμό σου με μεγάλες ποσότητες ενέργειας, ακόρεστων λιπαρών οξέων (Ω - 3 και Ω-6), φυτικών πρωτεϊνών, αντιοξειδωτικών (α-τοκοφερόλη), βιταμινών Β, ανόργανων συστατικών (ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και χαλκό), φυτικών ινών, πολυφαινόλες, αργινίνη και τανίνες. Κι οι επιλογές πολλές: αμύγδαλα, φυστίκια, καρύδια, κάσιους, φουντούκια, πεκάν και πολλά άλλα!