Οι καλύτερες ασκήσεις για το σπίτι

To home workout μπορεί να είναι πολύ πιο απολαυστικό απ' όσο νομίζεις.

Το ενδιαφέρον των ανθρώπων για δραστηριότητα αυξάνει ολοένα και περισσότερο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συστηματική σωματική άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και γενικά της υγείας και ευρωστίας ενός ατόμου και τα πολλαπλά οφέλη είναι εμφανή σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, όπως σε παιδιά και εφήβους, σε ενήλικες, σε άτομα τρίτης ηλικίας, καθώς και σε άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Όμως, πολλές φορές είμαστε πραγματικά πολυάσχολοι, με αποτέλεσμα να παραμελούμε την πολύτιμη συνήθεια να γυμναζόμαστε και κατά ένα «μαγικό» τρόπο καταφέρνουμε να χαλάμε και τη διατροφή μας. 

Η αλήθεια είναι μία: Δεν χρειάζεται να πας στο γυμναστήριο για να έχεις έναν δραστήριο τρόπο ζωής – αν και σίγουρα βοηθάει – αλλά μπορείς να εξοικονομήσεις χρόνο και να γυμναστείς στο σπίτι. Και να ξέρεις πως αυτό το workout μπορεί να είναι πιο απολαυστικό και πιο αποτελεσματικό.

Εδώ είναι οι κορυφαίες 5 ασκήσεις για όλο το σώμα που θα σε κρατήσουν fit χωρίς να βγεις από το σπίτι. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική, πιες ένα ποτήρι από τον αγαπημένο σου 100% φυσικό χυμό Αmita που θα κρατήσει το σώμα σου ενυδατωμένο και θα σου δώσει ενέργεια και ξεκίνα!

Σανίδα 

jenny.gr

Ονομάζεται plank «σανίδα» και είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές στατικές ασκήσεις για να ενισχυθεί ο κορμός και τα άλλα μέρη του σώματος. Μπορεί να πιστεύεις πως είναι απλή και μη αποδοτική με αποτέλεσμα να την παραλείπεις συχνά, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να αλλάξει το σώμα σου.

Πώς; Γονάτισε στο έδαφος. Τοποθέτησε τις παλάμες σας κάτω από τους ώμους. Τέντωσε τα πόδια, πατήστε καλά τα δάχτυλα των ποδιών, σφίξε τους γλουτούς και συγκεντρώσου. Μείνε 30 δευτερόλεπτα και επανάλαβε 5 φορές.

Push-ups

jenny.gr

Η αλήθεια είναι ότι τα push-ups είναι στην κορυφή της πυραμίδας των ασκήσεων για τις προπονήσεις στο σπίτι επειδή είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις και γυμνάζει τις περισσότερες μυϊκές ομάδες του πάνω μέρους τους σώματός σου.

Πώς; Ξεκίνησε τοποθετώντας τα χέρια σου στο άνοιγμα των ώμων ή λίγο πιο ανοιχτά. Καθώς λυγίζεις τους αγκώνες σου και χαμηλώνεις το σώμα σου προς το πάτωμα, βεβαιώσου ότι οι αγκώνες έχουν γωνία 45 μοιρών περίπου ως προς το σώμα σου. Πίεσε προς τα πάνω και επανάλαβε. Αν είσαι αρχάριος, κράτησε τα γόνατά σου στο πάτωμα.

Μικρή γέφυρα 

jenny.gr

Η άσκηση γέφυρα είναι μια από τις παλαιότερες ασκήσεις που μπορείς να συναντήσεις σε προγράμματα γυμναστικής. Είναι αρκετά εύκολη, για αυτό και μπορούν να την κάνουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και επίπεδου γυμναστικής.  

Πώς; Ξάπλωσε στο έδαφος, λύγισε τα γόνατα και πλησίασε τα πέλματα μια παλάμη απόσταση από την λεκάνη. Σφίξε την κοιλιά και ανέβασε τη λεκάνη και τη μέση. Κατέβα αργά ρουφώντας την κοιλιά. 

Βαθιά καθίσματα 

jenny.gr

Τα καθίσματα είναι μια σύνθετη άσκηση, για όλο το σώμα, που δυναμώνει περισσότερες από μία ομάδα μυών. Αυτή η προπόνηση γυμνάζει τους γλουτούς, ενισχύει το σώμα και σας βοηθάει να κάψετε πολλές θερμίδες. 

Πώς; Ξεκίνησε με άνοιγμα στα πόδια σου λίγο μεγαλύτερο από το άνοιγμα των ισχίων σου και τα δάχτυλά σου στραμμένα ελαφρώς προς τα έξω. Ρίξε το βάρος στις φτέρνες και το μαλακό τμήμα των ποδιών σου και κράτησε το κέντρο σου σφιχτό. Κάνε ένα βαθύ κάθισμα μέχρι η άρθρωση του ισχίου σου να είναι χαμηλότερα από τα γόνατά σου. Μην ξεχάσεις να κοιτάς ευθεία καθ' όλη τη διάρκεια.

Κοιλιακοί

jenny.gr

Όλοι θέλουμε να έχουμε γραμμωμένους κοιλιακούς. Και παρόλο που η συγκεκριμένη περιοχή είναι η πιο δύσκολη όσον αφορά την ενδυνάμωση, υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις που μπορούν να σου χαρίσουν σφιχτούς και καλοσχηματισμένους κοιλιακούς.

Πώς; Ξάπλωσε με το πρόσωπο να κοιτάζει προς τα πάνω, ένωσε τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Λύγισε τα πόδια και ξεκίνησε τα ροκανίσματα. Μπορείς να κάνεις λίγο πιο δύσκολη την άσκηση και να την επαναλάβεις γυρνώντας τον κορμό σου αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Jenny.Gr

Extra tip: Η γυμναστική στο σπίτι μπορεί να γίνει μαζί με την φίλη σου ή ακόμα και με το σύντροφό σου και μάλιστα να αποκτήσει και λίγο fun. Και να θυμάσαι πως ο καλύτερος εξοπλισμός γυμναστηρίου είναι το σώμα σου. Είναι καιρός να το χρησιμοποιήσεις για να ασκηθείς.