5 τρόποι για να απολαύσεις περισσότερο την άσκηση

Έχασες το κίνητρό σου; Οι παρακάτω ιδέες θα σε βοηθήσουν να δεις τη γυμναστική με άλλο μάτι.

Η τακτική άσκηση έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την σωματική και ψυχική υγεία. Ωστόσο, οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας συχνά δεν μας επιτρέπουν να την απολαύσουμε όσο θα θέλαμε και πολλές φορές καταλήγει να θυμίζει περισσότερο αγγαρεία. 

Αν έχεις νιώσει ότι χάνεις το κίνητρό σου, μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι να αλλάξεις διάθεση και να απολαύσεις περισσότερο το αγαπημένο σου άθλημα. Εμείς ετοιμάσαμε μια λίστα που θα σε βοηθήσει να δεις τη γυμναστική με άλλο μάτι. 

1) Φτιάξτε μια playlist

Η μουσική είναι έκφραση, διασκέδαση και ένας τρόπος να ξεφύγεις από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς σου. Πάνω απ' όλα, όμως, η μουσική είναι ρυθμός. Γι΄ αυτό και ταιριάζει απόλυτα με την άσκηση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το διαδίκτυο είναι γεμάτο λίστες motivational κομματιών που είναι ιδανικά για την ώρα της γυμναστικής. Φυσικά, το είδος που θα προτιμήσεις είναι καθαρά δική σου υπόθεση. Στόχος είναι να επιλέξεις αυτά που σε εκφράζουν και τελικά θα σε κάνουν να νιώσεις καλά. 

Jenny.Gr

2) Γυμνάσου με παρέα

Η άσκηση για πολλούς ανθρώπους είναι ένας τρόπος αποστασιοποίησης, μία στιγμή απομόνωσης. Ωστόσο, η γυμναστική με παρέα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ένας καλός συναθλητής μπορεί να σε βοηθήσει να δοκιμάσεις τις αντοχές σου, να σε διορθώσει κατά τη διάρκεια της άσκησης ή να σου δώσει μια εικόνα για την τεχνική σου. Παράλληλα, μπορεί να σε εμψυχώσει και να σου δώσει θετική ενέργεια όταν πραγματικά την έχεις ανάγκη. Ειδικά εκείνες τις μέρες που σκέφτεσαι να παραλείψεις ένα κομμάτι της προπόνησης, θα είναι εκεί για να σε πιέσει για το κάτι παραπάνω και να σε βοηθήσει τελικά να πετύχεις τους στόχους σου.

3) Δώσε σημασία στην επιλογή των ρούχων

Μπορεί να σου φαίνεται ασήμαντο, ωστόσο η επιλογή του κατάλληλου αθλητικού outfit παίζει τεράστιο ρόλο στις επιδόσεις, αλλά και τη διάθεσή σου. Όταν αθλείσαι, τα ρούχα σου πρέπει να αποτελούν προέκταση του σώματός σου, να δουλεύουν μαζί σου, όχι εναντίον σου. Έτσι, καλό είναι να επιλέξεις ποιοτικά υλικά που δεν θα σε περιορίζουν. Παράλληλα, είναι σημαντικό να προτιμήσεις ρούχα που σε εκφράζουν και σε γεμίζουν αυτοπεποίθηση. Μην ξεχνάς: Αν νιώθεις καλά με την εμφάνισή σου την ώρα της προπόνησης, σίγουρα θα γυμναστείς με περισσότερη όρεξη, σιγουριά, δύναμη και ένταση.

Jenny.Gr

4) Μην ξεχνάς τα διαλείμματα

Όποιο άθλημα κι αν έχεις επιλέξει, να θυμάσαι ότι ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από ξεκούραση. Όπως το ημίχρονο σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου ή τα τάιμ άουτ στους αγώνες μπάσκετ βοηθούν στην επαναφορά του μυαλού και του σώματος των παικτών, χωρίς να επηρεάζουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, έτσι και τα σύντομα διαλείμματα στην δική σου προπόνηση, μπορούν να σου δώσουν τις δυνάμεις που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις. Κάνε, λοιπόν, συχνές παύσεις και μην ξεχνάς να έχεις μαζί σου τον αγαπημένο σου 100% φυσικό χυμό Αmita που θα κρατήσει το σώμα σου ενυδατωμένο και θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις με ακόμα περισσότερη όρεξη. 

Jenny.Gr

5) Βάλε ποικιλία

Είναι γνωστό ότι ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα γυμναστικής πρέπει να περιλαμβάνει ποικιλία από διαφορετικές ασκήσεις και μεθόδους εκγύμνασης. Αυτό θα σου επιτρέψει αφενός να δουλέψεις πολλές διαφορετικές μυϊκές ομάδες, ενώ ταυτόχρονα θα σε βοηθήσει να μην χάνεις το κίνητρό σου, κάνοντας τα ίδια και τα ίδια. Κανείς δεν θέλει να ακολουθεί μια μονότονη ρουτίνα στη γυμναστική του. Γι' αυτό βάλε ποικιλία! Τώρα τον χειμώνα, προτίμησε την ζεστασιά του γυμναστηρίου, ενώ τις μέρες που έχει καλό καιρό, επίλεξε να τρέξεις στη φύση. Θα δεις ότι θα το απολαμβάνεις πολύ περισσότερο.