Οι πιο έξυπνες ιδέες για να ανανεώσεις το σπίτι σου τη νέα χρονιά

Πάρε χαρτί και μολύβι και ετοιμάσου για την πιο εντυπωσιακή αλλαγή που έχεις κάνει ποτέ.

Ως γνωστόν, κάθε πραγματική ανανέωση ξεκινά από το ίδιο μας το σπίτι και ο ερχομός της νέας χρονιάς αποτελεί την ιδανική αφορμή για να τολμήσουμε να του δώσουμε έναν άλλο αέρα που θα μας φτιάξει τη διάθεση. Ο προσωπικός μας χώρος άλλωστε αποτελεί ένα καταφύγιο, είναι το μέρος όπου χαλαρώνουμε, ηρεμούμε και διασκεδάζουμε μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους, γι' αυτό και πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε όμορφα. 

Η ανανέωση του σπιτιού, όμως, δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Συχνά, δεν ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε, ενώ πολλοί από εμάς δεν είναι και τόσο καλοί στη διακόσμηση και την επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων και αντικειμένων για τον χώρο και τις ανάγκες τους. Παράλληλα, το κόστος μιας ανανέωσης είναι για πολλούς αποτρεπτικός παράγοντας. 

Εμείς, για να σε βοηθήσουμε, θα σου δώσουμε μερικές ιδέες για να ανανεώσεις το σπίτι σου αυτή τη χρονιά χωρίς κόπο και χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Πάρε χαρτί και μολύβι και ετοιμάσου για την πιο εύκολη και εντυπωσιακή αλλαγή που έχεις κάνει ποτέ.

Ξεκίνα από το decluttering

Προτού προχωρήσεις σε οποιαδήποτε αλλαγή, μικρή ή μεγάλη, φρόντισε να κάνεις ένα γενικό decluttering ή αλλιώς ξεκαθάρισμα, που θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από όλα εκείνα που δεν χρειάζεσαι πια και απλώς πιάνουν χώρο. Μπορεί να ακούγεται αρκετά κουραστικό και χρονοβόρο, ωστόσο τα οφέλη του είναι πολλά και σημαντικά, τόσο για τον ίδιο τον χώρο, όσο και για τη διάθεσή σου. Μην ξεχνάς ότι η παρέα του αγαπημένου σου 100% φυσικού χυμού Αmita μπορεί να μετατρέψει την όλη διαδικασία σε πραγματική διασκέδαση. Πάρε λοιπόν τη μεγάλη απόφαση, πιες μια γουλιά και ξεκίνα να ξεφορτώνεσαι όλα τα άχρηστα πράγματα από το σπίτι και τη ζωή σου.

Jenny.Gr

Δώσε χρώμα στους τοίχους

Κάθε ανανέωση σπιτιού, μικρή ή μεγάλη, ξεκινάει πάντα από το χρώμα στους τοίχους. Τους χειμερινούς μήνες, την τιμητική τους έχουν οι αποχρώσεις του καφέ, του κόκκινου, του κίτρινου και φυσικά του πορτοκαλί, τα θερμά δηλαδή χρώματα που δημιουργούν μια cosy ατμόσφαιρα και προσφέρουν ζεστασιά. Αν έχεις όρεξη να ανανεώσεις το χρώμα σε όλους τους τοίχους του σπιτιού σου, να θυμάσαι ότι η βάση σου πρέπει να είναι απαλές αποχρώσεις όπως η ώχρα, το μπεζ, και το μαρόν, που μεγαλώνουν και τον χώρο. Αν πάλι θέλεις να γλιτώσεις χρόνο, αλλά να κάνεις τη διαφορά, προτίμησε να βάψεις έναν μόνο τοίχο σε μια έντονη απόχρωση που ταιριάζει με τη χρωματική παλέτα του χώρου σου. 

jenny.gr

Προμηθεύσου φυτά εσωτερικού χώρου

Tα φυτά εσωτερικού χώρου προσφέρουν συγκέντρωση, χαλάρωση και ισορροπία. Παράλληλα, έχουν την ικανότητα να απορροφούν οσμές και μικρόβια από την ατμόσφαιρα, ενώ δίνουν χρώμα και ζωντάνια σε οποιονδήποτε χώρο. Αν πάλι δεν είσαι λάτρης των «ζωντανών» φυτών στο σπίτι, μπορείς να διακοσμήσεις το τραπέζι ή άλλες επιφάνειες με εντυπωσιακά βάζα με αποξηραμένα κλαδιά και μεγάλα φύλλα δέντρων.

jenny.gr

Εστίασε στον σωστό φωτισμό

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ο φωτισμός αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης ενός σπιτιού. Κάθε φωτιστικό και κάθε λάμπα προσφέρει διαφορετική ένταση και χρώμα και μπορεί να μεταμορφώσει στην κυριολεξία ολόκληρο τον χώρο. Επίλεξε λοιπόν τα κατάλληλα για τον χώρο σου και δες τον να αλλάζει ριζικά. Μην ξεχνάς ότι μπορείς πάντα να εξετάσεις το ενδεχόμενο ενός συστήματος κρυφού φωτισμού στην οροφή ή σε έναν τοίχο. Συνήθως, η δημιουργία του δεν είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, ενώ συνδυάζεται και με κατασκευές γυψοσανίδας, για ακόμα πιο όμορφο αποτέλεσμα. Αν πάλι ψάχνεις για μια πιο οικονομική λύση, επίλεξε εντυπωσιακά κεριά που μπορούν να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα, ταιριάζουν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού και δεν κοστίζουν πολύ.

jenny.gr

Άλλαξε τις κουρτίνες και τα υφάσματα

Ένας πολύ καλός τρόπος να ανανεώσεις εύκολα και γρήγορα το σπίτι σου είναι να εστιάσεις στα υφάσματα. Ξεκίνα από τις κουρτίνες, οι οποίες μπορούν να δώσουν άλλο αέρα σε ολόκληρο τον χώρο. Προτίμησε ελαφριά υφάσματα σε έντονα αλλά γήινα χρώματα, που θα δώσουν ζεστασιά στον χώρο, ενώ παράλληλα θα αφήνουν το φως να περνάει στο σπίτι. Πέρα από τις κουρτίνες, τόλμησε να προμηθευτείς ένα ριχτάρι σε κάποιο ιδιαίτερο pattern που θα δώσει άποψη, ενώ μην φοβηθείς να παίξεις με μαξιλάρες και μαξιλάρια σε ιδιαίτερα χρώματα που θα μεταμορφώσουν ακόμα και τον πιο βαρετό καναπέ.