Τα βασικά βήματα για να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου

Μικρές αλλαγές στις συνήθειές σου, που όμως μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Άγχος, δουλειά, υποχρεώσεις κούραση. Αν δυσκολεύεσαι να βάλεις σε μία τάξη την καθημερινότητά σου, μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι πιο απαιτητικός από ποτέ, το 24ωρο δεν μοιάζει να είναι αρκετό και δεν περιλαμβάνει σχεδόν ποτέ χρόνο για τον εαυτό σου, την προσωπική σου ηρεμία και ευτυχία. 

Φυσικά, αυτό μπορεί να αλλάξει. Αν ρίξεις μια πιο προσεκτική και ουσιαστική ματιά γύρω σου, θα καταλάβεις ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να προσπαθήσεις να βελτιώσεις την καθημερινή σου ζωή και τελικά να την απολαμβάνεις πολύ περισσότερο. Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο, όμως αν ακολουθήσεις ορισμένα βασικά βήματα, σίγουρα θα κάνεις μια καλή αρχή.

Step 1: Μάθε να χαλαρώνεις

Ξέρουμε πως όταν το πρόγραμμά σου είναι φορτωμένο, δεν έχεις χρόνο για χαλάρωση. Ωστόσο πρέπει να θυμάσαι ότι ακόμα και λίγα λεπτά ηρεμίας μπορούν να καθαρίσουν το μυαλό σου και να σου δώσουν το boost που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις. Διάβασε λοιπόν ένα βιβλίο, κάνε διαλογισμό, άκου μουσική ή ξεκίνα ένα νέο χόμπι και θα δεις ότι η ευχαρίστηση που θα σου δώσει μπορεί να σου αλλάξει ριζικά τη διάθεση στην καθημερινότητά σου. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι το οφείλεις στον εαυτό σου να κάνεις κάτι για εσένα. 

jenny.gr

Step 2: Go offline για μία ώρα κάθε μέρα

E-mail, μηνύματα, ειδοποιήσεις στα social media και τηλεφωνήματα χωρίς σταματημό. Έχεις αναλογιστεί ποτέ πόσο χρόνο δαπανάς καθημερινά σε όλα αυτά; Χρόνο που θα μπορούσες να αφιερώσεις σε κάτι που σε ευχαριστεί ή απλώς να τον εκμεταλλευτείς για να ξεκουραστείς. Μάθε να κλείνεις το laptop, να αφήνεις στην άκρη το smartphone σου και να «αποσυνδέεσαι» για λίγη ώρα την ημέρα από τη δουλειά και τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό θα σε βοηθήσει να εστιάσεις περισσότερο στον εαυτό σου και να ανακαλύψεις τι πραγματικά σε κάνει χαρούμενη. 

Step 3: Βελτίωσε τη διατροφή σου

«Είμαστε ότι τρώμε» λένε οι ειδικοί και έχουν απόλυτο δίκιο. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η διατροφή σου μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σου και να αυξήσει ή να μειώσει τα επίπεδα της ενέργειάς σου. Άσε λοιπόν στην άκρη το junk food, τη ζάχαρη και τα κακά λιπαρά και βάλε στην καθημερινότητά σου τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο υγιής, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Φυσικά, μην παραλείψεις τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες και συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του σώματος εν γένει. Εάν δυσκολεύεσαι να καταναλώσεις τη συνιστώμενη ποσότητα φρούτων και λαχανικών καθημερινά, επίλεξε έναν 100% φυσικό χυμό Αmita που είναι ο πιο εύκολος (και νόστιμος) τρόπος να λάβεις πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι και ταυτόχρονα να παραμείνεις ενυδατωμένη.

Jenny.Gr

Step 4: Bάλε την άσκηση στη ζωή σου

Είμαστε σίγουροι ότι ξέρεις πολύ καλά ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει η άσκηση στην υγεία σου. Να θυμάσαι ότι πέρα από τα πολλά πλεονεκτήματα που έχει για το ίδιο σου το σώμα, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά και την ψυχολογία σου. Φυσικά, δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμα και ένας σύντομος περίπατος ή δέκα λεπτά γιόγκα μπορούν να σε ανεβάσουν ψυχολογικά και να σε βοηθήσουν να διώξεις τις άσχημες σκέψεις. Παράλληλα, η αλλαγή που θα δεις στο σώμα σου θα σε γεμίσει με αυτοπεποίθηση και θετική ενέργεια.

Step 5: Mάθε να λες «όχι»

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Είτε θα δώσεις προτεραιότητα στα δικά σου «θέλω» είτε θα υποχωρείς και θα αφήνεις στην άκρη τον εαυτό σου για να ευχαριστήσεις τους άλλους. Δεν γίνεται να λες συνέχεια «ναι» για να μην στεναχωρήσεις κάποιον ή πολύ απλά επειδή ανησυχείς για τη γνώμη που θα σχηματίσει για εσένα. Επίλεξε τον δρόμο της αλήθειας, όσο σκληρή κι αν είναι καμιά φορά, και βάλε πρώτα τον εαυτό σου και τις δικές σου ανάγκες.