CELEBRITIES

BAFTA 2024: Η εμφάνιση - έκπληξη του Μάικλ Τζέι Φοξ, έκανε τους πάντες να δακρύσουν


Τόνια Τζάφερη

19 Φεβρουαρίου 2024

BAFTA 2024: Η εμφάνιση - έκπληξη του Μάικλ Τζέι Φοξ, έκανε τους πάντες να δακρύσουν
IG @bafta
Ο διάσημος ηθοποιός έχει διαγνωστεί με Πάρκισον στα 29 του χρόνια

Σπουδαία βραδιά ήταν η χθεσινή για τον κόσμο του θεάματος και του κινηματογράφου. Στο Royal Festival Hall του Λονδίνου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των φετινών BAFTA, και πολλά ήταν τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν από την τελετή. Ένα από τα σημαντικότερα, ήταν η σπάνια δημόσια εμφάνιση του Μάικλ Τζέι Φοξ.

Ο 62χρονος ηθοποιός, ανέβηκε στην σκηνή συνοδευόμενος από το αμαξίδιο του, το οποίο άφησε στην άκρη προκειμένου να σηκωθεί και να εκφωνήσει τον λόγο του. Είχε αναλάβει μάλιστα να παραδώσει και το σημαντικότερο βραβείο της απονομής, αυτό της καλύτερης ταινίας.

Ο Μάικλ Τζέι Φοξ διαγνώστηκε στα 29 του, το 1990 με τη νόσο του Πάρκινσον και έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του και της περιουσίας του, σε δράσεις που αφορούν την συγκεκριμένη νευρολογική πάθηση. Ανεβαίνοντας στην σκηνή, ο «θρύλος του κινηματογράφου» όπως τον αποκάλεσε ο Ντέιβιντ Τέναντ, μίλησε για την αξία του κινηματογράφου και των ταινιών.

@bbc Michael J. Fox gets a standing ovation for presenting the award for Best Film 👏 ❤️ #BAFTA #iPlayer ♬ original sound - BBC

«5 ταινίες είναι προτεινόμενες σε αυτή τη κατηγορία και έχουν όλες ένα κοινό. Είναι οι καλύτερες σε αυτό που κάνουν», είπε ο Μάικλ Τζέι Φοξ. Στη συνέχεια περιέγραψε τον κινηματογράφο ως κάτι «μαγικό» και ικανό να σου αλλάξει τη ζωή.

«Δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή από πού είσαι, υπάρχει λόγος που λένε ότι οι ταινίες είναι μαγικές και μπορούν να σου αλλάξουν την μέρα. Μπορούν να σου αλλάξουν τον τρόπο που ερμηνεύεις τα πράγματα. Μερικές φορές σου αλλάζουν ακόμη και τη ζωή», πρόσθεσε ο ίδιος συγκινημένος.

Η εμφάνιση του, η μάχη του με την ασθένεια, αλλά και ο τρόπος που παραμένει μπροστά στην διεθνή σκηνή, είναι λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά που έχουν κερδίσει τον σεβασμό του κοινού. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και πριν παραδώσει το βραβείο στον Κρίστοφερ Νόλαν, διάσημοι καλεσμένοι και μη, είχαν γεμίσει με δάκρυα συγκίνησης από την ομιλία και την εμφάνιση του Μάικλ Τζέι Φοξ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.