ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Τα Acne Studios και Editions de Parfums Frédéric Malle συναντώνται στη διασταύρωση της μόδας, της αρωματοποιίας και της τέχνης


JTeam

24 Απριλίου 2024

Τα Acne Studios και Editions de Parfums Frédéric Malle συναντώνται στη διασταύρωση της μόδας, της αρωματοποιίας και της τέχνης
IG @fredericmalle
Καθοδηγούμενοι από τη φιλοδοξία να δημιουργήσουν μια ριζικά νέα αισθητική, και οι δύο οίκοι αντλούν την αισθητική τους από τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και το design και εφαρμόζουν αυτές τις δημιουργικές αρχές στο οτιδήποτε, από το πως διαμορφώνεται μια boutique μέχρι τα ρούχα, τα αρώματα, έως και τα μπουκάλια που τα φιλοξενούν

Ο Frédéric Malle και ο Jonny Johansson, ιδρυτής και δημιουργικός διευθυντής των Acne Studios, πάντοτε επιλέγουν να εξερευνούν εναλλακτικά μονοπάτια μέσα από μια πολυδιάστατη οπτική της τέχνης και την ακλόνητη δέσμευση στην απόλυτη δημιουργική ελευθερία. Αυτή η κοινή προσέγγιση οδήγησε σε μια μοναδική συνεργασία: Acne Studios από τον Frédéric Malle.

Acne Studios

Ο οίκος μόδας Acne Studios ιδρύθηκε στη Στοκχόλμη το 1996 και έκτοτε έχει κατακτήσει μια μοναδική θέση στον κόσμο της μόδας ως η ασυμβίβαστη ενσάρκωση της πολυδιάστατης δημιουργικότητας. Ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Jonny Johansson, γεννήθηκε σε μια οικογένεια με καλλιτεχνικά ερεθίσματα, όπου τόσο η μουσική, όσο και η τέχνη τον επηρέασαν από μικρή ηλικία. Ως έφηβος αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα ως μουσικός, συμμετέχοντας σε μπάντες για κάποιο διάστημα. Με την πάροδο του χρόνου, οι εμπειρίες που βίωσε τον οδήγησαν στον χώρο της μόδας.

Ο Jonny Johansson, εξ' ολοκλήρου αυτοδίδακτος, καλλιεργεί μία ιδιαίτερη προσέγγιση στον χώρο της ένδυσης, χωρίς να περιορίζεται από τα συνηθισμένα πρότυπα της βιομηχανίας. Οι βασικές πηγές έμπνευσής του προέρχονται από τις προσωπικές του εμπειρίες και το ενδιαφέρον του για τις τέχνες. Ο οίκος ξεκίνησε με ακατέργαστα unisex denim items που είχαν άμεση απήχηση στο κοινό, χάρη στα έντονα συναισθήματα απελευθέρωσης που προκαλούσαν. Αυτή η φρέσκια δημιουργική προσέγγιση σύντομα αποτυπώθηκε σε συλλογές ρούχων και αξεσουάρ, όλες υπό το πρίσμα της διαχρονικότητας και της κομψότητας. Σήμερα, κάθε κομμάτι χαρακτηρίζεται από την έντονη αίσθηση design, την αυστηρή κοπή και τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Αλλά η Acne Studios είναι κάτι παραπάνω από στυλ. Είναι μια νέα, προοδευτική αντίληψη για τη μόδα και την ένδυση, μια φιλοσοφία όπου το συνηθισμένο συναντά το εκκεντρικό καταλήγοντας σε ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα.

Ο Frédéric Malle ήθελε να αιχμαλωτίσει το πνεύμα της άφθονης αισθητικής των Acne Studios και να αποκαλύψει τον οσφρητικό του καθρέφτη. Για να ζωντανέψει αυτό το όραμα, ο Frédéric Malle κάλεσε τη δεξιοτεχνία της Suzy Le Helley, ενός νεαρού θαύματος της αρωματοποιίας, και της ζήτησε να συνθέσει αυτό το ισχυρό μανιφέστο, στο σταυροδρόμι των μεγάλων κλασικών του χθες και του αύριο.

Editions de Parfums Frederic Malle

Ο οίκος αρωμάτων Editions de Parfums Frédéric Malle δημιουργήθηκε το 2000 ως αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας του εκδότη αρωμάτων Frédéric Malle να προασπιστεί την αρωματοποιία και να μυήσει το κοινό στην παλιά της αίγλη.
Δείχνοντας τον δρόμο στους μεγαλύτερους αρωματοποιούς του κόσμου στο απόγειο της τέχνης τους, τους εξοπλίζει με την απόλυτη ελευθερία δημιουργίας και εξαιρετικές πρώτες ύλες, χωρίς περιορισμούς.

Προερχόμενος από τον συναρπαστικό κόσμο της υψηλής αρωματοποιίας με περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρίας, ο Frédéric Malle είναι σήμερα ο κορυφαίος ειδικός στην αρωματοποιία. Ένας αντισυμβατικός και άνευ όρων λάτρης της αισθητικής, προσφέρει στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να ξεχωρίσουν, τους ενθαρρύνει να αναπτύξουν τη δική τους εκφραστικότητα και εξυμνεί τη δημιουργικότητά τους. Έτσι, μέσα από κάθε συνεργασία γεννιέται ένα αριστούργημα. Προάγοντας την ατομικότητα και την ελευθερία της καλλιτεχνικής φύσης, ο Frédéric Malle ωθεί τους αρωματοποιούς του να δημιουργήσουν τα καλύτερά τους έργα.

Αυτή η ξεχωριστή προσέγγιση έχει ως αποτέλεσμα μια εκλεκτική γκάμα αρωμάτων με διαφορετικές προσωπικότητες - μια συλλογή που αγκαλιάζει όλα τα στυλ αρωματοποιίας, τα επανεξετάζει, επαναπροσδιορίζει τα κλασικά με μια μοντέρνα πινελιά και τολμά να εξερευνήσει «αχαρτογράφητα νερά».

Suzy Le Helley

Η Suzy Le Helley είναι μια αρωματοποιός που εκπαιδεύτηκε στη φημισμένη γαλλική σχολή αρωματοποιίας ISIPCA και στο Symrise Perfumery School στη Γερμανία. Έχοντας τραβήξει την προσοχή των κορυφαίων αρωματοποιών Annick Ménardo και Maurice Roucel που έγιναν στην πορεία οι μέντορές της, σήμερα αξιοποιεί το ταλέντο της στον οίκο αρωμάτων Symrise.

Η Suzy αντλεί έμπνευση από ποικιλίες φυτών, αρωμάτων και γεύσεων που ανακαλύπτει στην καθημερινότητα και στα ταξίδια της, όπου έρχεται συχνά σε επαφή με παραγωγούς φυσικών πρώτων υλών. Καθώς από την παιδική της ηλικία είχε πάθος με τη βοτανική, έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη αγάπη για τη σύνθεση και τις υλικές ενώσεις που διευρύνει την παλέτα και τη δημιουργική απόδοση των αρωμάτων. Η Suzy προτιμά σύντομες, ακριβείς, ευανάγνωστες φόρμουλες, όπου κάθε συστατικό αξιοποιείται προσεκτικά για να μεταφέρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Για τη Suzy Le Helley, «Ένα άρωμα πρέπει να εκφράζει αυτό που δηλώνει και η τεχνική δεξιοτεχνία πρέπει πάντα να εξυπηρετεί την αισθητική και το συναίσθημα».

Ενώ κάθε αρωματοποιός καλλιεργεί τις δικές του οσφρητικές εμμονές, οι δικές της επικεντρώνονται σε αλδεΰδες, συνθετικές ενώσεις με φρέσκες, ζουμερές ή μεταλλικές νότες. Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην αυγή του 20ου αιώνα, αυτά τα μόρια επρόκειτο να παίξουν βασικό ρόλο στην ακμή της σύγχρονης αρωματοποιίας, δίνοντας τη λάμψη τους σε διαχρονικά αριστουργήματα. Από τη δεκαετία του 1950 και μετά, οι αλδεΰδες, με το άρωμά τους που παραπέμπει στην άψογη καθαριότητα, εισήχθησαν επίσης στα καθημερινά χρηστικά προϊόντα. Σαν ένδυμα κομμένο από ακατέργαστο υλικό και μεταμορφωμένο σε έργο τέχνης χάρη στην τεχνική επεξεργασία και το σχεδιασμό του, ο Frédéric Malle και η Suzy Le Helley, πιστοί στο τολμηρό ασυμβίβαστο των Acne Studios, συνδύασαν λειτουργικά και πλούσια υλικά για να πετύχουν το εξαιρετικό.

Το Άρωμα

Jenny.Gr

Μια ξεχωριστή δημιουργία, ένα άρωμα σαγηνευτικό. Οι αλδεΰδες ξεδιπλώνονται από τις πρώτες κιόλας στιγμές, δημιουργώντας μια αίσθηση κρυστάλλινης διαύγειας που διαρκεί. Αυτή η άμεση, έντονη αίσθηση συνοδεύεται από ήπιες νότες λουλουδιών. Οι νότες τριαντάφυλλου και βιολέτας μεταδίδουν έναν σαφή κλασικισμό που υπογραμμίζεται από τη ζωντάνια των ανθών πορτοκαλιάς. Στη συνέχεια αποκαλύπτεται μια εντυπωσιακή αντίθεση με τη διακριτική βανίλια, να αγκαλιάζει με την απαλότητά της το κρεμώδες σανταλόξυλο και μια νότα από ροδάκινο. Ως υπογραφή, το σύγχρονο white musk αγκαλιάζει απαλά την επιδερμίδα. Η ψυχή των Acne Studios και του Frédéric Malle, αναδύεται από αυτό το σχεδόν απτικό αρωματικό μονοπάτι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.