ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η ξηρότητα της επιδερμίδας οδηγεί σε πρόωρο σχηματισμό ρυτίδων;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

26 Ιανουαρίου 2024

Η ξηρότητα της επιδερμίδας οδηγεί σε πρόωρο σχηματισμό ρυτίδων;
IG @doutzen
H σχέση μεταξύ ξηρότητας και γήρανσης της επιδερμίδας

Εκτός από την καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού και τον καθαρισμό πρωί και βράδυ, το να διατηρείς το δέρμα σου ενυδατωμένο είναι ένα από τις πιο σημαντικές κινήσεις φροντίδας που μπορείς να κάνεις για την επιδερμίδα σου. Ένα ενυδατωμένο πρόσωπο έχει ισχυρότερο φραγμό, καθιστώντας το θωρακισμένο ενάντια σε παράγοντες που του προκαλούν φθορές.

Ακόμα κι αν το δέρμα σου είναι ελαφρώς ξηρό, μπορεί να παρατηρείς πως έχει θαμπό τόνο, χαλάρωση, πιο εμφανείς λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το ξηρό δέρμα προκαλεί ρυτίδες;

Το ξηρό δέρμα δεν θα προκαλέσει άμεσα το σχηματισμό ρυτίδων, αλλά μπορεί να τις κάνει πιο αισθητές.

Οι ρυτίδες αποτυπώνουν την επί χρόνια επαναλαμβανόμενη αναδίπλωσης του δέρματος μέσω της κίνησης των μυών του προσώπου του δέρματος. Παράλληλα, καθώς συσσωρεύονται οι βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία, η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης επιβραδύνεται και η εξωκυτταρική μήτρα που παρέχει δομική υποστήριξη στο δέρμα καταστρέφεται.

Ως εκ τούτου, όταν το δέρμα δεν είναι σωστά ενυδατωμένο, μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνιση τυχόν υφιστάμενων λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Επίσης, το θαμπό, ξηρό και ξεφλουδισμένο δέρμα δεν θα αντανακλά επίσης το φως, γεγονός που μπορεί να τονίσει θέματα υφής, όπως οι ρυτίδες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.