ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η Ναόμι Κάμπελ γράφει ιστορία με την προσωπική της έκθεση στο V&A Museum


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

6 Οκτωβρίου 2023

Η Ναόμι Κάμπελ γράφει ιστορία με την προσωπική της έκθεση στο V&A Museum
Instagram/naomi
Αν όχι η Ναόμι Κάμπελ, τότε ποιο supermodel;

Αν ένα supermodel κατάφερε ποτέ να γίνει έκθεση για τη επαγγελματική και προσωπική του διαδρομή, πραγματικά η Ναόμι Κάμπελ θα ήταν το πρώτο όνομα που θα έπεφτε στο τραπέζι. Η καλλονή που κυριάρχησε στις πασαρέλες τη δεκαετία του 1990 και συνεχίζει να βασιλεύει στον κόσμο της μόδας ακόμα και σήμερα γράφει τη δική της ιστορία στο Victoria & Albert Museum του Λονδίνου.

Το επιφανές αυτό μουσείο θα φιλοξενήσει μια έκθεση αφιερωμένη στη Ναόμι Κάμπελ με τίτλο NAOMI. Είναι η πρώτη φορά που το μουσείο κάνει την μεγάλη αυτή τιμή σε ένα μοντέλο, ώστε να έχει τη δική του ρετροσπεκτίβα, εφόσον στο παρελθόν μόνο θρυλικοί μουσικοί είχαν αυτό το προνόμιο, όπως ο Ντέιβιντ Μπάουι και η Κάιλι Μινόγκ.

Η senior curator του μουσείου ανέφερε σε μια δήλωσή της «Η απίθανη καριέρα της Ναόμι Κάμπελ τέμνεται με την Υψηλή Μόδα. Είναι παγκοσμίως γνωστή ως supermodel, ακτιβίστρια, φιλάνθρωπος και δημιουργικός άνθρωπος και όλα αυτά την κάνουν μια από τις πιο σημαίνοντες προσωπικότητες της σύγχρονης κουλτούρας. Είμαστε ενθουσιασμένη που εργαζόμαστε με τη Ναόμι Κάμπελ σε αυτό το project και το ότι γιορτάζουμε την καριέρα της με το κοινό μας».

Η έκθεση θα παρουσιάζει μεταξύ άλλων και κομμάτια από την προσωπική γκαρνταρόμπα της Ναόμι, όπως και looks που φορούσε στην πασαρέλα από τον Alexander McQueen, τον οίκο Chanel και τη Vivienne Westwood. Φυσικά και θα εκτεθούν τα τακούνια της Vivienne Westwood, τα οποία το 1993 έκαναν τη Ναόμι να παραπατήσει στην πασαρέλα.

Μόλις τα καλά νέα δημοσιοποιήθηκαν η Ναόμι έγραψε στο Instagram «Αισθάνομαι τιμή που το μουσείο V&A με κάλεσε να μοιραστώ τη ζωή μου στα ρούχα με τον κόσμο. Η έκθεση μόδας του V&A είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και είναι ευλογία να εργάζομαι μαζί τους για να μοιραστώ την ιστορία μου».

Η έκθεση στο Victoria & Albert Museum με τίτλο NAOMI θα ξεκινήσει στις 22 Ιουνίου 2024 και θα τελειώσει στις 6 Απριλίου 2025.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.