ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Αlexander McQueen SS24: Στον κόσμο της Σάρα Μπάρτον, κάθε γυναίκα είναι ηρωίδα


JTeam

1 Οκτωβρίου 2023

Αlexander McQueen SS24: Στον κόσμο της Σάρα Μπάρτον, κάθε γυναίκα είναι ηρωίδα
H τελευταία συλλογή της Σάρα Μπάρτον, αφιερωμένη στις γυναίκες που είναι ο εαυτός τους, χωρίς να συμβιβάζονται

Στα μέσα του Σεπτέμβρη, η Σάρα Μπάρτον ανακοίνωσε ότι η πορεία της ως creative director του οίκου Alexander McQueen, θα έφτανε στο τέλος της. Έπειτα από 13 χρόνια στο τιμόνι του brand, και περίπου τρεις δεκαετίες στο ανθρώπινο δυναμικό του, σήμερα υποκλίθηκε για τελευταία φορά στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Η Σάρα Μπάρτον ήταν διαδέχθηκε τον Λι Αλεξάντερ Μακουίν μετά την αυτοκτονία του, πίσω στο 2010. Από τότε, έδωσε τη δική της πινελιά στις δημιουργίες και την ταυτότητα του οίκου, πάντα με σεβασμό στη μεγαλοφυΐα του ιδρυτή του και καλού της φίλου. Απέδειξε ότι υπήρξε μία από τις κορυφαίες και πιο ταλαντούχες σχεδιάστριας της γενιάς της και, με την παρουσίαση της συλλογής της στο Παρίσι, έκανε για μία ακόμη φορά αυτό που ξέρει καλύτερα: Μας πήρε την ανάσα.

Σύμφωνα με την ίδια, η κολεξιόν ήταν εμπνευσμένη «από τη θηλυκή ανατομία της Βασίλισσας Ελισάβετ Α, το κατακόκκινο τριαντάφυλλο και τη Μαγκνταλένα Αμπακάνοβιτζ, μία παραβατική και εξαιρετικά δημιουργική καλλιτέχνιδα, η οποία αρνήθηκε να περιορίσει το όραμα της». Αφιέρωσε την τελευταία της υπόκλιση στον Λι, γράφοντας πως «επιθυμία του ήταν ανέκαθεν η γυναικεία ενδυνάμωση». Και το κατάφερε - κι η Μπάρτον, συνέχισε την κληρονομιά του, χτίζοντας ταυτόχρονα τη δική της.

Φυσικά και σήμερα το show έκλεισε η η Ναόμι Κάμπελ, φορώντας έναν ασημένιο κορσέ και fringed φούστα.

Όπως πάντα, έτσι και τώρα, η Μπάρτον σχεδίασε ρούχα για γυναίκες που είναι ο εαυτός τους και είναι περήφανες για αυτό.

Είδαμε το όραμα του Μακουίν για εκείνες, για τον τρόπο που θα ήθελε να τις δει να ντύνονται - ένα όραμα που έφερε στη ζωή η Μπάρτον, με τη δική της ματιά. Η επίδειξη έκλεισε με το κοινό να σηκώνεται όρθιο και να τη χειροκροτά, ενώ στο background έπαιζε το Heroes του Ντέιβιντ Μπάουι. Γιατί στον δικό της κόσμο, κάθε γυναίκα είναι ηρωίδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.