ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η Σάρα Μπάρτον αποχωρεί από τη θέση της creative director στον Alexander McQueen


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

12 Σεπτεμβρίου 2023

Η Σάρα Μπάρτον αποχωρεί από τη θέση της creative director στον Alexander McQueen
GETTY IMAGES
Η απόφαση να αποχωρήσει η Σάρα Μπάρτον από το τιμόνι του οίκου Alexander McQueen μας ξάφνιασε όλους

Η Σάρα Μπάρτον, η creative director του Alexander McQueen, αποφάσισε να αφήσει το τιμόνι του οίκου μετά από 13 χρόνια. Το brand ανακοίνωσε την αποχώρηση στις 11 Σεπτεμβρίου, πριν ακόμα η σχεδιάστρια υποκλιθεί για τελευταία φορά στο show στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Η Μπάρτον εργαζόταν στον οίκο για 14 χρόνια -όταν ζούσε ακόμα ο Alexander McQueen- πριν γίνει τον Μάιο του 2010 η creative director. Αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη όχι μόνο στη γυναικεία σειρά, αλλά και στην ανδρική και στα αξεσουάρ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα oversized sneakers της, τα οποία έγιναν το δεύτερο πιο ποθητό αντικείμενο του οίκου μετά το logo με τις νεκροκεφαλές του ίδιου του McQueen;

Είχε το δικό της στιλ και όραμα για τον οίκο, αλλά ποτέ δεν κινήθηκε έξω από τα πλαίσια που είχε θέσει ο ιδρυτής του. Πολλές φορές έβαζε μικρά στοιχεία στα κομμάτια της που ήταν signature στοιχεία του McQueen, τόσο διακριτικά που δεν έρχοταν σε αντίθεση με το κομψό στιλ της, αλλά αρκετά εμφανή που να δίνουν το κάτι παραπάνω και να αποτίουν έναν φόρο τιμής.

Ο οίκος Alexander McQueen στο Δελτίο Τύπου που έβγαλε «υποσχέθηκε» πως θα ανακοινώσει μια νέα δημιουργική οργάνωση εν ευθέτω χρόνω. Αναμένουμε να δούμε ποιος θα πάρει τη θέση της, αν και θα έχει σίγουρα big shoes to fill, που λένε και οι Αγγλοσάξονες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.