ΣΤΙΛ RUNWAYS

McQueen: H Sarah Burton απέτινε φόρο τιμής στην πιο εμβληματική σκηνή στην ιστορία της μόδας, με ροκανίδια και μανιτάρια


Μάρθα Κουμπάνη

17 Μαρτίου 2022

McQueen: H Sarah Burton απέτινε φόρο τιμής στην πιο εμβληματική σκηνή στην ιστορία της μόδας, με ροκανίδια και μανιτάρια
Η Sarah Burton, η οποία διαδέχθηκε τον McQueen ως καλλιτεχνική διευθύντρια μετά τον θάνατό του το 2010, απέτινε φόρο τιμής στην iconic Collection No.13

Την τελευταία φορά που ο Alexander McQueen παρουσίασε ένα runway show στη Νέα Υόρκη, πριν από περισσότερα από 23 χρόνια, ο θρυλικός σχεδιαστής Lee McQueen συγκλόνισε τους καλεσμένους του με μια από τις πιο αξέχαστες στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης μόδας, την Collection No.13. Δύο ρομπότ να ψεκάζουν με neon μπογιά το λευκό φόρεμα που φορούσε το μοντέλο Shalom Harlow καθώς εκείνη περιστρεφόταν σε μια πλατφόρμα στο κέντρο του χώρου. Μια σκηνή επιθετική και σαγηνευτική, μια προκλητική επίκληση των αγαπημένων θεμάτων του αείμνηστου σχεδιαστή: άνθρωπος εναντίον μηχανής.

Η Sarah Burton, η οποία διαδέχθηκε τον McQueen ως καλλιτεχνική διευθύντρια μετά τον θάνατό του το 2010, απέτινε φόρο τιμής στο διάσημο φόρεμα της Harlow, τo βράδυ της Τρίτης καθώς το brand που ανήκει στην Kering επέστρεψε στη Νέα Υόρκη για το φθινόπωρο/χειμώνα 2022. Το σκηνικό ήταν μια βιομηχανική αποθήκη μέσα στο Brooklyn Navy Yard, γεμάτη με σωρούς από ροκανίδια κέδρου που αρωμάτιζαν τον αέρα με ένα φυσικό άρωμα, ενώ ως soundtrack έπαιζε το The Forest των Muse.

Το πιο ξεκάθαρο callback της Burton σε εκείνο το τελευταίο show του McQueen πριν από δύο δεκαετίες ήρθε με τη μορφή κοστουμιών με αιχμηρούς ώμους, τυπωμένων με έντονα κίτρινα και κόκκινα αφηρημένα μοτίβα. Στα παρασκήνια η σχεδιάστρια αποκάλυψε ότι το σχήμα των prints δημιουργήθηκε από μια φωτογραφία της σκιάς κάποιου που τραβήχτηκε στο στούντιο στο Λονδίνο.

Ακόμα, η Βurton άντλησε έμπνευση από τα μανιτάρια και το μυκήλιο αυτή τη σεζόν. Το μυκήλιο είναι το φυτικό μέρος ενός μύκητα, που αποτελείται από μια διακλαδωτή μάζα, με νηματώδη υφή. Αυτά τα μικρά θαύματα πο συμβαίνουν στο έδαφος και υπέδαφος μεταφράστηκαν στην συλλογή με ασσυμετρίες, πολύχρωμα ξέφτια και κλωστές που κρέμονταν από τα φορέματα. Δυστυχώς, δεν υπήρχαν ρούχα ή αξεσουάρ από δέρμα μανιταριού σε αυτή τη συλλογή, όμως ο Burton είπε ότι η μάρκα πειραματίζεται με το υλικό και ότι η πλειονότητα των υφασμάτων που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ανακυκλώσιμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.