GREEN

Ganni SS24: Το eco-φουτουριστικό show του στην Κοπεγχάγη είχε δέντρα που μιλούσαν, AI και «Υφάσματα του Μέλλοντος»


JTeam

11 Αυγούστου 2023

Ganni SS24: Το eco-φουτουριστικό show του στην Κοπεγχάγη είχε δέντρα που μιλούσαν, AI και «Υφάσματα του Μέλλοντος»
Instagram/@ ganni
Ο Ganni έκανε την έκπληξη στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης

Θα μπορούσε η τεχνητή νοημοσύνη να διαμορφώσει το μέλλον των fashion shows; Η σύνδεση της τεχνολογίας και της μόδας έχει απασχολήσει πολλά brands αλλά λίγα είναι αυτά που έχουν μπει στη δημιουργική διαδικασία να αναζητήσουν τρόπους για το πώς μπορούν να αναδείξουν τη δυναμική που έχουν. Με το catwalk στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης την Πέμπτη, o Ganni ξεκίνησε να εξερευνά τις δυνατότητες και το σκηνικό ήταν μαγικό.

Σε συνεργασία με την ψηφιακή καλλιτέχνη Cecilie Waagner Falkenstrøm και το στούντιο, Artificial Mind, η Ganni έκανε τα δέντρα στο show να «μιλούν» και να δίνουν οικολογικές συμβουλές στους καλεσμένους. Οι καλεσμένοι λοιπόν μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με την τεχνητή νοημοσύνη κατά τη διάρκεια του show, κάνοντας οποιαδήποτε ερώτηση ήθελαν - μιλώντας σε μικρόφωνα που ήταν τοποθετημένα σε δέντρα και μάλιστα έπαιρναν μια απάντηση προσαρμοσμένη στην άποψη του Ganni για τον κόσμο.

«Είναι σαν να μπαίνεις σε ένα μυστικιστικό δάσος γεμάτο με μαγεία της μόδας και θετική ενέργεια», λέει το εργαλείο AI του Ganni όταν ρωτήθηκε πριν από την επίδειξη τι να περιμένεις. «Πιστέψτε με, θα σας μείνει αξέχαστο».

Ο Ganni χρησιμοποίησε επίσης την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει το soundtrack του show.

«Το δύσκολο κομμάτι ήταν να δημιουργηθεί AI που νοιάζεται για τη βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή χωρίς να είναι βαρετό», λέει ο Waagner Falkenstrøm.

Πέρα από την τεχνητή νοημοσύνη, ο Ganni αποκάλυψε νέες συνεργασίες κατά τη διάρκεια της επίδειξης, με τη New Balance και με τη βρετανική εταιρεία γυαλιών Ace & Tate. Το μοντέλο Paloma Elsesser άνοιξε το show, φορώντας μια δημιουρργία, σχεδιασμένη για όλα τα σώματα.

Tέλος, ο οίκος παρουσίασε τα «Υφάσματα του Μέλλοντος», το Oleatex, μια εναλλακτικής δερμάτινης φυτικής προέλευσης και τις παγιέτες της Algreen χωρίς πλαστικά και ανακυκλώσιμες από φύκια και γεωργικά απόβλητα. «Πάντα προσπαθούμε να βρούμε νέες λύσεις για να βελτιώσουμε τα υλικά μας», ανάφερει ο Ganni.

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.