ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Mob wife: Το νέο TikTok trend που «βάζει στον πάγο» το Quiet Luxury


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

12 Ιανουαρίου 2024

Mob wife: Το νέο TikTok trend που «βάζει στον πάγο» το Quiet Luxury
Instagram/carla_ginola
Το mob wife aesthetic ήρθε από το TikTok για να μας χαρίσει χαμόγελα και λάμψη

Στην άγνωστη και αχανή χώρα του TikTok συνεχίζουν να βγάζουν ολοένα και περισσότερα fashion micro-trends και μετά να μας βλέπουν να προσπαθούμε να κάνουμε catch up και να γελάνε. Πέρα από την πλάκα όμως, ένα νέο micro-trend γεννήθηκε και μας προστάζει να βάλουμε στην άκρη το πολυαγαπημένο και πολυφορεμένο quiet luxury. Το mob wife aesthetic είναι εδώ, ενωμένο δυνατό.

Το mob wife aesthetic εξορίζει τον μινιμαλισμό και αγκαλιάζει οτιδήποτε το φανταχτερό, έντονο, λαμπερό και ξεκάθαρα ακριβό. Ήρθε για να διώξει την «κατάθλιψη» του χειμώνα και να μας χαρίσει ζεστασιά από την αντανάκλαση των χιλιάδων αξεσουάρ και κοσμημάτων του. Μη ξεχνάς ότι μια mob wife δεν ταράζεται, είναι χαρούμενα ακατάστατη, της αρέσει το happy hour και έχει αυτοπεποίθηση. Το attitude είναι πάνω από όλα!

Για ένα ολοκληρωμένο mob wife στιλ λοιπόν χρειάζεσαι μια μαύρη βάση, ένα midi κολλητό φόρεμα με μπούστο τύπου Dolce & Gabbana ή ένα μαύρο κολάν με μια μπλούζα ή μια pencil φούστα με ένα μεταξωτό πουκάμισο με bow tie. Στη συνέχεια μια oversized γούνα, κατά προτίμηση vintage για να φαίνεται ότι ανήκει στην οικογένεια πολλές γενιές. Τέλος πολλά αξεσουάρ ανακατεμένα και χωρίς συγκεκριμένη σχέση μεταξύ τους, αρκεί να είναι μεγάλα, έντονα και λαμπερά. Αν προσθέσεις τεράστια γυαλιά ηλίου -μαύρα φυσικά- μια Y2K logo τσάντα και ψηλοτάκουνα μυτερά mules ή γόβες, είσαι εντελώς μέσα στο θέμα.

Μια τάση που μας θυμίζει τη δεκαετία του ‘80, μας θυμίζει δυναμικές και έντονες προσωπικότητες και φυσικά μας θυμίζει Ιταλία. Μπορούμε να πούμε πως το office siren look είναι επηρεασμένο από αυτό το στιλ; Ίσως είναι μια mob wife που πάει στη δουλειά της τελικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.