UPDATE CITY BLOGGING

Τα 10 μαγαζιά με το καλύτερο παγωτό στην Αθήνα


Κλέλια Φατούρου

13 Ιουλίου 2022

Τα 10 μαγαζιά με το καλύτερο παγωτό στην Αθήνα
Kokkion
10 κορυφαία μαγαζιά για παγωτό που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο ουρανίσκος σας

Το παγωτό είναι μία πολύ ιδιαίτερη κατηγορία απόλαυσης. Ως παιδιά, το βρίσκαμε στα ψυγεία των περιπτέρων σε κυπελάκι, χωνάκι, πύραυλο, σάντουιτς, πατούσα. Ως ενήλικες, βλέπουμε ότι το παγωτό έχει ανέβει πολλές πίστες και τα μαγαζιά που το προσφέρουν, ξεφυτρώνουν στην πόλη και το μετατρέπουν σε πραγματική εμπειρία.

Ως γνήσια γλυκατζού, δεν τρελαινόμουν ποτέ για παγωτό. Τα σορμπέ δεν υπήρχαν στις σκέψεις μου και δεν καταλάβαινα γιατί είναι προτιμότερη μία μπάλα βανίλια από ένα προφιτερόλ. Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πέρα από την προσωπική μου εξέλιξη και τη διεύρυνση των γαστρονομικών μου οριζόντων, τα γλυκατζίδικα έχουν αγκαλιάσει το concept παγωτό, χρησιμοποιούν τις καλύτερες πρώτες ύλες, συνοδεύουν παραδοσιακά γλυκά και τα σορμπέ δεν είναι πλέον η επιλογή για εκείνους που «προσέχουν».

Εμείς δοκιμάσαμε για εσάς, για να μην χρειαστεί να ψάξετε στην επόμενη λιγούρα για παγωτό.

Ιδού τα 10 μαγαζιά όπου θα βρείτε παγωτά με γεύσεις, όπως σύκο και τσίπουρο, παραδοσιακές σαν παλιό καλό ζαχαροπλαστείο αλλά και new age καταστάσεις.

Epik Gelato

Όνομα και πράγμα. Κάπου στην πλατεία Μαβίλη, θα βρεις πραγματικά επικό παγωτό, αλλά όχι έτσι απλά και λιτά. Με ελληνικές πρώτες ύλες και γάλα από μοναστήρι στην Κόρινθο, θα φας λουκούμι τριαντάφυλλο, σικάγο σε ποτήρι και παγωτό σύκο με κατίκι, αλλά θα θυμηθείς και τα νιάτα σου με κασάτο παγωτό σε ατομική μερίδα ή σάντουιτς που κλείνει όλες τις αγαπημένες μας γεύσεις. Σε κάθε περίπτωση, δοκίμασε το γαλακτομπούρεκό του που έχει εσάνς από πορτοκάλι.

Δορυλαίου 2, Αθήνα

Αφοί Ασημακόπουλοι

Το ζαχαροπλαστείο των Εξαρχείων που στέκει περήφανο για περισσότερα από 100 χρόνια και έχει αυτό το παλιό στιλ των μαγαζιών που ξέρουν ότι φτιάχνουν καλά γλυκά. Ο κόσμος συρρέει για τις τάρτες, τα κοκάκια και τις τούρτες παγωτό, αλλά ένας από τους πρωταγωνιστές θα είναι πάντα το ψυγείο με τα παγωτά στην είσοδο, που σε περιμένει για σύκο με τσίπουρο και γαλακτομπούρεκο, που έχει πράγματι την ίδια γεύση με το γλυκό. Και το αγαπημένο μου σορμπέ μάνγκο.

Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια

Κόκκιον

Το καλύτερο σορμπέ της πόλης βρίσκεται στου Ψυρρή και είναι η απάντηση στις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Θυμάμαι εκείνη τη φορά που μπήκα διψασμένη και το σορμπέ κόκκινα φρούτα ήταν σαν νερό από πηγή. Θα βρεις και αμέτρητες άλλες γεύσεις προφανώς, ενώ υπάρχουν και οι vegan εναλλακτικές.

Πρωτογένους 2, Αθήνα

Fatto a mano

Τα παγωτά έχουν την τιμητική τους στα δυτικά προάστιο και το Fatto a mano είναι η όαση των αυθεντικών γεύσεων, που προκύπτουν από τις εξαιρετικές πρώτες ύλες. Θα βρεις παγωτό σε κλασικές και μη γεύσεις, αλλά και κλασικά αγαπημένα γλυκά, όπως η πάστα αμυγδάλου και τα βραχάκια.

Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι

Iceroll

Αν και οι τιμές τους είναι πλέον τσιμπημένες, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το iceroll, που είναι μία τεχνική όπου το γάλα ανακατεύεται με φρούτα και άλλα υλικά σε παγωμένη επιφάνεια και γίνεται ένα απίστευτο παγωτό. Αν θέλεις να το παρακάνεις, πάρε γλυκό brownie ή cheesecake σε iceroll για να το συνδυάσεις με παγωτό.

Αθηνάς 2, Αθήνα

Αιμ. Βεάκη 46, Περιστέρι

Γιαννιτσοπούλου 2, Γλυφάδα

Django

Το γνωστό παγωτατζίδικο της Σύρου ήρθε και στην Αθήνα πριν από έναν χρόνο. Εδώ το παγωτό φιστίκι είναι εμπειρία. Φτιάχνεται από τον καρπό του και είτε φας φιστίκια Αιγίνης είτε μία κουταλιά από το παγωτό του Django, είναι ένα και το αυτό.

Βείκου 15, Αθήνα

Tillas

Η παράδοση καλά κρατεί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σας έστειλα εκεί το Πάσχα για τσουρέκι και τώρα θα κάνετε ένα πέρασμα για παγωτό Σικάγο και τουλουμπάκια με παγωτό καιμάκι και μερικά παγωτίνια για τις βραδινές λιγούρες.

Ελ. Βενιζέλου 10, Νέα Φιλαδέλφεια

Χαρά

Στην Πατησίων, η πολίτικη παράδοση μετρά πάνω από 50 χρόνια και εδώ θα βρεις το καλύτερο εκμέκ παγωτό της πόλης. Πάντα σερβιρισμένο σε κλασικό μεταλλικό πιατάκι και παγωμένο νερό για να βρεθείς κατευθείαν στην πλατεία του χωριού σου.

Πατησίων 339, Αθήνα

Spoild

Στην οδό Βουλής, θα έχεις προσέξει σίγουρα ένα pop ζαχαροπλαστείο που ευωδιάζει cookies κάθε φορά που τυχαίνει να περάσεις. Milkshakes με διάφορες γεύσεις αλλά το αγαπημένο μου παγωτό κρέμα που συνοδεύεται από ένα κομμάτι γαλακτομπούρεκο. Σας το είπα ότι είμαι γλυκατζού.

Βουλής 5, Αθήνα

Maraboo

Οι Παγκρατιώτες ξέρουν καλά ότι το Maraboo φτιάχνει φανταστικό παγωτό. Μετά το γεύμα σου , θα περάσεις από εκεί για μία μπάλα μαύρης σοκολάτας με κεράσια ή για καρπουζάκι σορμπέ, να καθαρίσει η γευστική σου παλέτα. Μας ευχαριστείς αργότερα.

Αρχελάου 17, Παγκράτι

TAGS