UPDATE #NOW

Η Τζούντι Ντεντς μιλά για τη νόσο της: «Δεν μπορώ να δω σχεδόν τίποτα στα γυρίσματα πια»


Κλέλια Φατούρου

1 Αυγούστου 2023

Η Τζούντι Ντεντς μιλά για τη νόσο της: «Δεν μπορώ να δω σχεδόν τίποτα στα γυρίσματα πια»
Robert J Wilson / Mill Valley Film Festival
Η 88χρονη ηθοποιός δεν βλέπει σχεδόν τίποτα

Το ξέραμε ότι η Τζούντι Ντεντς πάσχει από μία εκφυλιστική νόσο των ματιών εδώ και 10 χρόνια. Τη δυσκολεύει πολύ στη δουλειά της και στο να διαβάζει σενάρια, αλλά πλέον βρίσκεται σε μία φάση όπου δεν βλέπει σχεδόν τίποτα στα γυρίσματα.

«Θέλω να δουλεύω όσο περισσότερο μπορώ αλλά είναι όλο και πιο δύσκολο. Δεν μπορώ να δω σχεδόν τίποτα στα γυρίσματα πια», δήλωσε η 88χρονη ηθοποιός στην The Mirror. Δεν είναι πλέον σε θέση να διαβάζει τα σενάρια που της δίνονται, αλλά ευτυχώς έχει πολύ καλούς φίλους που τη βοηθούν.

«Δεν μπορώ να δω πολλά. Αλλά στο τέλος το αντιμετωπίζεις και συνεχίζεις. Αλλά είναι δύσκολο όταν έχεις να μάθεις ένα μακροσκελές σενάριο. Δεν έχω βρει ακόμα τον τρόπο». Αυτό που την έχει βοηθήσει πάρα πολύ είναι το ότι διαθέτει φωτογραφική μνήμη και φίλους που της μαθαίνουν το σενάριο.

«Πρέπει να βρω μία μηχανή που όχι μόνο θα μου μαθαίνει τις ατάκες αλλά θα μου δείχνει και πού ακριβώς βρίσκονται στη σελίδα. Κάποτε μου ήταν εύκολο να μάθω. Θα μπορούσα να σας απαγγείλω τώρα ολόκληρη τη «Δωδέκατη Νύχτα», έλεγε πριν λίγους μήνες στο "The Graham Norton Show".

Jenny.Gr

Η Τζούντι Ντεντς πάσχει από AMD, μία νόσο των ματιών που θολώνει την κεντρική όραση με το πέρασμα του χρόνου. Η ηθοποιός, που έχει μιλήσει αρκετές φορές για το θέμα, δεν θέλει καθόλου να εξαρτάται από τους άλλους, ενώ το 2020 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την οδήγηση και το πλέξιμο που τόσο αγαπούσε. Εμείς κρατάμε ότι είναι σχεδόν 90 χρονών και μπορεί ακόμα να παίζει σε ταινίες, όπως το φετινό "Allelujah".

TAGS