UPDATE #NOW

Αντηλιακό σπρέι: Πόσο κακό τελικά, είναι να το χρησιμοποιούμε;


JTeam

7 Αυγούστου 2023

Αντηλιακό σπρέι: Πόσο κακό τελικά, είναι να το χρησιμοποιούμε;
pexels
Πόσο αποτελεσματική και ασφαλής είναι τελικά η εφαρμογή ενός αντηλιακού σπρέι - Όλα όσα πρέπει να ξέρεις, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Αν υπάρχει ένα πράγμα που οι δερματολόγοι θέλουν να ξέρεις, αυτό είναι ότι πρέπει να φοράς αντηλιακό κάθε μέρα. Κι έχουν δίκιο: Το αντηλιακό δεν προσφέρει προστασία μόνο το καλοκαίρι αλλά είναι must όλες τις εποχές. Όσο για το ποια μορφή είναι καλύτερη, οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν λίγο τα πράγματα γύρω από το αντηλιακό σπρέι και αν είναι όντως κακό να το χρησιμοποιούμε, όπως συχνά διαβάζουμε.

Η εφαρμογή του αντηλιακού γενικά, μπορεί να σου φαίνεται αγγαρεία και γι' αυτό το σπρέι μπορεί να σου φαίνεται μια πιο εύκολη και βολική λύση. Αλλά είναι το ίδιο αποτελεσματικό και ασφαλές;

Πόσο αποτελεσματική είναι η εφαρμογή του αντηλιακού σπρέι;

Το live strong συγκέντρωσε τις απόψεις των δερματολόγων γύρω από το θέμα. Όπως επισημαίνει η δερματολόγος με έδρα την Αριζόνα, Brooke Jeffy, «τα αντηλιακά σπρέι έχουν τα ίδια ενεργά συστατικά με τα αντηλιακά γαλακτώματα οπότε θεωρητικά κάνουν την ίδια δουλειά». Η εφαρμογή τους ωστόσο εξαρτάται από το κατά πόσο χρησιμοποιούνται σωστά.

Υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε όταν ρίχνουμε πάνω στο σώμα μας ένα αντηλιακό σπρέι και αυτά είναι συνήθως τα εξής:

  • Tο ρίχνουμε χωρίς να το απλώνουμε παντού

Αν δεν τρίψουμε πάνω στο σώμα μας την ποσότητα του αντηλιακού σπρέι που ρίξαμε, τότε θα είναι συγκεντρωμένο μόνο σε κάποια σημεία και δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα.

  • Το βάζουμε ακόμη κι όταν έχει αέρα
Jenny.Gr
pexels

Αν φυσάει, το σπρέι διαχέεται οπουδήποτε αλλού γύρω μας εκτός από το σώμα μας. Τις μέρες λοιπόν που δεν έχει νηνεμία, καλό είναι να χρησιμοποιείς το γαλάκτωμα που είναι πιο ασφαλές.

  • Δεν χρησιμοποιούμε επαρκή ποσότητα

Αν δεν ρίχνουμε αξιόλογη ποσότητα από το σπρέι πάνω μας, τότε δεν μπορούμε να παραπονεθούμε ότι δεν λειτουργεί γιατί φταίμε εμείς. Καλό είναι λοιπόν να βάζουμε σε όλα τα σημεία από μια γενναιόδωρη ποσότητα.

Πόσο ασφαλή είναι τα αντηλιακά σπρέι;

Κατά καιρούς, εκφράζονται διάφοροι προβληματισμοί για το αν τα αντηλιακά σπρέι είναι ασφαλή αλλά σύμφωνα με τους δερματολόγους, δεν διαφέρουν από τα γαλακτώματα.

Ωστόσο όπως αναφέρει η Dr. Salyards, «δεν είναι απίθανο να παρουσιαστούν κάποιοι ερεθισμοί που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή άσθμα». Γι' αυτό, καλό είναι να μη ρίχνουμε αντηλιακό σπρέι στο πρόσωπό μας.

Κάποια μάλιστα αντηλιακά σπρέι, έχει βρεθεί ότι περιέχουν βενζόλιο το οποίο είναι καρκινογόνο αλλά για να μην πανικοβάλλεσαι, καλό είναι να διαβάζεις πάντα τα συστατικά που περιέχουν πριν αποφασίσεις να τα αγοράσεις.