UPDATE #NOW

iOS17: Αυτό το feature είναι επικίνδυνο για τα παιδιά - Η αστυνομία των ΗΠΑ προειδοποιεί τους γονείς


JTeam

28 Νοεμβρίου 2023

iOS17: Αυτό το feature είναι επικίνδυνο για τα παιδιά - Η αστυνομία των ΗΠΑ προειδοποιεί τους γονείς
pexels
Η προειδοποίηση των αμερικανικών Αρχών

Το iOS17 έχει κυκλοφορήσει, μάλλον το iPhone σου σε ρωτάει διαρκώς αν θέλεις να το εγκαταστήσεις και καλό είναι να ξέρεις όσο το δυνατόν περισσότερα για αυτό, πριν κάνεις το Update.

Πολλά αστυνομικά τμήματα των ΗΠΑ προειδοποιούν τους γονείς πως υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουν. «Αν έχετε iPhone και κατεβάσατε το iOS17 της Apple, είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που λέγεται NameDrop και είναι ενεργοποιημένο by default», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Με το συγκεκριμένο feature, αν δύο iPhones έρθουν κοντά, μπορούν να ανταλλάξουν προσωπικές πληροφορίες.

Η πρόταση των Αρχών είναι να μπεις στις ρυθμίσεις και να απενεργοποιήσεις το NameDrop. Μιλώντας στο CBS Philadelphia, ο ειδικός κυβερνοασφαλείας, Άλαν Κρόβετζ, δήλωσε ότι το χαρακτηριστικό αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ειδικά για τα παιδιά.

«Αν ένας ξένος περάσει δίπλα από το παιδί σου και πάρει τις πληροφορίες, έχει το email του αυτόματα και όλοι έχουμε δει πώς οι “κακοί”, οι παιδόφιλοι και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα mail, έναν τηλεφωνικό αριθμό για να στείλει μηνύματα. Και, προς Θεού, τι θα συμβεί αν αποφασίσουν να έρθουν στη διεύθυνση που έχεις καταχωρήσει στην κάρτα επαφής σου είτε για επίσκεψη, είτε για παρακολούθηση. Από άποψη cybersecurity, πρόκειται για μεγάλο red flag».

TAGS