WELL BEING

Pilates: Πώς μπορούν να σε ανακουφίσουν από τις κράμπες και τους πόνους περιόδου


JTeam

29 Μαρτίου 2023

Pilates: Πώς μπορούν να σε ανακουφίσουν από τις κράμπες και τους πόνους περιόδου
@samiclarke
Όλα δείχνουν πως η ήπια γυμναστική κατά την διάρκεια της περιόδου, είναι τελικά μια καλή επιλογή

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις όταν ξεκινούν οι πόνοι περιόδου, είναι το να γυμναστείς. Από το να πάρεις ένα ακόμη παυσίπονο όμως, υπάρχουν αρκετές ασκήσεις και ήπιες, οι οποίες όχι μόνο μπορούν να βοηθήσουν την ευεξία σου, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να σου προσφέρουν ανακούφιση από τον πόνο.

Όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν πως η ήπια γυμναστική μπορεί τελικά να είναι ωφέλιμη ακόμη και τις δύσκολες ημέρες του μήνα, καθώς έχει ανακουφιστικούς παράγοντες. Προφανώς δεν χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου για να γυμναστείς, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις τις παρακάτω ασκήσεις, προκειμένου να νιώσεις λιγότερο πόνο.

Ασκήσεις pilates, yoga, ακόμη και cardio, όπως το ποδήλατο, συμβάλλουν στη βελτίωση της ροής του αίματος προς τη μήτρα και επομένως, επιδρώντας θετικά στην έμμηνο ρύση. Συγκεκριμένα, οι ασκήσεις pilates όπως stretching, twists, lunges, έχουν τη δυνατότητα να γυμνάζουν τους γοφούς, να αυξάνουν τα επίπεδα του οξυγόνου και να βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Αυτά με τη σειρά τους, μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των πόνων της περιόδου.


Ο συνδυασμός ασκήσεων pilates και yoga είναι το ιδανικό είδος γυμναστικής που θα βοηθήσει στο να μειωθούν οι πόνοι και να νιώσεις καλύτερα. Αυτό θα το καταφέρεις, γιατί με τη yoga θα χαλαρώσεις όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά, μέσω ασκήσεων χαλάρωσης και αναπνοής και με τις pilates, θα προσφέρεις καλύτερη ροή στο σώμα σου.

Το σημαντικό είναι να ακούσεις τις ανάγκες του σώματος σου και ανάλογα με τα επίπεδα της ενέργειας σου, να ακολουθήσεις ό,τι είναι κατάλληλο για εσένα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.