COOL GREECE

Καθαρά Δευτέρα: 5 προτάσεις για ανοιξιάτικα πικ νικ στην εξοχή


JTeam

14 Μαρτίου 2024

Καθαρά Δευτέρα: 5 προτάσεις για ανοιξιάτικα πικ νικ στην εξοχή
Unsplash
Χαρταετός, πικ νικ, περίπατος και μάζεμα λουλουδιών, αρκούν για να περάσεις όμορφα την Καθαρά Δευτέρα

Δεν έχεις κανονίσει κάτι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, αλλά θέλεις να οργανώσεις μια last minute απόδραση, στην εξοχή; Τότε, τι θα έλεγες για ένα απολαυστικό πικ νικ σε περιοχές κοντά στην Αθήνα; Ακόμα κι αν δεν έχεις χρόνο να απομακρυνθείς πολύ, οι προτάσεις εντός και εκτός της πόλης δεν τελειώνουν ποτέ.

Τοπία για κάθε γούστο, περιοχές για χαλάρωση και ηρεμία, μέρη όπου μπορείς να απολαύσεις το πικ νικ σου συνδυαστικά με δραστηριότητες και σημεία για να επισκεφτείς με την παρέα, την οικογένειά σου ή τον/τη σύντροφο σου, θα τα βρεις όλα παρακάτω. Εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ετοιμάσεις το καλαθάκι ή το backpack σου για τα καλούδια που θα πάρεις μαζί σου στο πικ νικ, το τραπεζομάντηλο και τον χαρταετό σου και να επιλέξεις ανάμεσα από τις 5 προτάσεις μας για ένα ανοιξιάτικο πικ νικ στην εξοχή.

Μόλα Πάρνηθας

Θα περάσεις ευχάριστα, θα χαλαρώσεις και θα απολαύσεις ένα ανοιξιάτικο πικ νικ. Όλα αυτά, στη Μόλα, η οποία βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Πάρνηθας. Ιδανική τοποθεσία για μια εκδρομή με παιδιά, παιχνίδι και πολύ περίπατο. Στην περιοχή θα βρεις διάφορα ξύλινα τραπέζια, αλλά και ήρεμα σημεία για χαλάρωση. Σε μια ωρίτσα από την Αθήνα μπορείς να πάρεις μια χορταστική γεύση από ένα καταπράσινο τοπίο, και να χαρείς μια last minute μονοήμερη εκδρομή.

Καλοπούλα

Στο Δάσος Υμηττού, βρίσκεται και η Καλοπούλα, ένα όμορφο μέρος για πικ νικ με οικογένεια, φίλους ή τον/τη σύντροφό σου. Εκεί, θα απολαύσεις μια μικρή εξόρμηση που συνδυάζει φύση και χαλάρωση. Σε αυτό το σημείο θα βρεις μικρά ξέφωτα, ιδανικά για να απολαύσεις το φαγητό σου, να πετάξεις χαρταετό και να χαλαρώσεις στη σκιά των δέντρων.

Λίμνη Τσιβλού

Ο τέλειος προορισμός για μονοήμερη εκδρομή, πικ νικ και πεζοπορία. Η λίμνη Τσιβλού, βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών από την Αθήνα, και η τέλεια επιλογή μια last minute απόδραση. Η περιοχή ενδείκνυται για περπάτημα, κωπηλασία και ποδήλατο, κάτι που σημαίνει πως εκτός από το φαγητό, θα απολαύσεις και μερικές δραστηριότητες. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν και όμορφα χωριά, για να κάνεις μια στάση για καφέ ή γλυκό.

Πλατανόδασος Πλανητέρου

Το χωριό Πλανητέρο είναι ένα παραμυθένιο μέρος για ένα ξεχωριστό getaway. Βρίσκεται στην περιοχή Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός» και σε υψόμετρο 700 μ. Κατά την εκδρομή σου εκεί, θα συναντήσεις ένα μοναδικό δάσος με θεόρατα πλατάνια, νεροτριβές, καθώς και τις πηγές του Αροάνιου ποταμού. Το μεγαλύτερο μέρος του πλατανόδασους ανήκει στο δασαρχείο Καλαβρύτων και στην ένωση Μύλων, Νεροτριβών και Ιχθυοτροφείων του Πλανητέρου. Στο Πλανητέρο, θα συνδυάσεις μία εκδρομή τα περιλαμβάνει όλα: φύση, άθληση, πικ νικ και διασκέδαση. Στην περιοχή, υπάρχουν και ταβέρνες, οπότε εάν ξεχάσεις κάτι, έχεις εναλλακτική.

Πηγές Κρύας

Οι Πηγές της Κρύας είναι ένα μικρός «παράδεισος» κοντά στην Αθήνα, για ένα πικ νικ σε ένα καταπράσινο και μαγικό τοπίο. Οι Πηγές Κρύας βρίσκονται στις νότιες παρυφές της Λειβαδιάς και είναι ιδανικό μέρος για όσους λαχταρούν να πάρουν μια «ανάσα» από την ασφυκτική ζωή της πόλης. Είναι το κατάλληλο μέρος για να περάσεις μια γαλήνια ημέρα, μαζί με φίλους ή την οικογένειά σου, αλλά και να ανακαλύψεις την ατελείωτη ομορφιά της φύσης. Καταρράκτες, αιωνόβια πλατάνια, νερόμυλοι, όμορφα παγκάκια για να απολαύσεις το τοπίο, θα ταξιδέψουν.