COOL GREECE

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: 6 ελληνικοί προορισμοί για μοναδικές αποδράσεις


Ερασμία Αρβανιτά

20 Φεβρουαρίου 2024

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: 6 ελληνικοί προορισμοί για μοναδικές αποδράσεις
Pexels/ Valdemaras D.
Οι καλύτεροι προορισμοί για να περάσεις υπέροχα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πλησιάζει σιγά-σιγά και ίσως και εσύ ψάχνεις τους προορισμούς που μπορείς να επισκεφτείς για να ξεκουραστείς, να χαλαρώσεις και να ανανεωθείς. Οι επιλογές είναι πολλές. Θάλασσα ή βουνό, η Ελλάδα βρίθει από ιδιαίτερους τόπους, είτε σε απόσταση μερικών ωρών από την Αθήνα είτε κυριολεκτικά μια «ανάσα» από την πρωτεύουσα της χώρας.

Φέτος, η Καθαρά Δεύτερα πέφτει στις 18 Μαρτίου, σηματοδοτώντας την έναρξη της Σαρακοστής. Είναι, λοιπόν, μία καλή αφορμή για εκδρομή, χαλάρωση, πολύ φαγητό, γέλια και χαρούμενες στιγμές. Από το χειμερινό Πήλιο, μέχρι την ανοιξιάτικη Αίγινα, οι παρακάτω προορισμοί σου εγγυώνται ένα αξέχαστο τριήμερο.

Μετέωρα

Ίσως είναι ο απόλυτος προορισμός για ένα αξέχαστο τριήμερο. Το τοπίο που αντικρίζει κανείς στα Μετέωρα, θα μπορούσε να αποτελεί πίνακα ζωγραφικής και άξια σε κάνει να απορείς για το μεγαλείο της φύσης. Τα Μετέωρα, αυτό το μοναδικό μέρος με τους τεράστιους παλαιολιθικούς βράχους και τα βυζαντινά μοναστήρια, είναι η top επιλογή για να περάσεις μερικές ημέρες χαλάρωσης την Καθαρά Δευτέρα. Με μία στάση στα μαγικά Τρίκαλα, αυτό το τριήμερο θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη σου.

Πήλιο

Το Πήλιο είναι - και θα είναι πάντα, μία επιλογή που δεν χάνει. Η μαγευτική Πορταριά, η Τσαγκαράδα, η Μακρινίτσα, οι Μηλιές, αλλά και κάθε μέρος στο Πήλιο, απλώς κόβει την ανάσα. Κάθε σημείο εκεί έχει κάτι το ξεχωριστό. Η πανέμορφη βλάστηση, τα παραδοσιακά ταβερνάκια, τα όμορφα καλντερίμια για ατελείωτο περπάτημα, τα αξιοθέατα, αλλά και οι ατελείωτες δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στο Πήλιο, είναι μερικές αφορμές για να επισκεφτείς φέτος την Καθαρά Δευτέρα αυτόν τον προορισμό.

Πάπιγκο

Το Πάπιγκο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα χωριά στα Ζαγοροχώρια, και αυτό δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη. Μία εκδρομή για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σε αυτόν τον μαγευτικό προορισμό θα «ξυπνήσει» όλες τις αισθήσεις σου. Μπορεί στη διαδρομή να συναντήσεις πολλές στροφές, αλλά οι εικόνες που θα αντικρίσεις μόλις φτάσεις, θα σε ανταμείψουν, και με το παραπάνω. Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά, οι τοπικές γεύσεις, η θέα στην Αστράκα, οι πετρόχτιστες ταβέρνες και τα μικρά καφενεία, συνθέτουν μια παραμυθένια απόδραση.

Στενή Ευβοίας

Είναι η καλύτερη επιλογή για μια κοντινή απόδραση το τριήμερο. Εάν είσαι λάτρης των πεζοποριών, μάλιστα, να ξέρεις πως στη Στενή Ευβοίας θα βρεις πολλά κρυμμένα μονοπάτια για ατελείωτο περπάτημα στην «αγκαλιά» της φύσης. Φτάνοντας στο χωριό, οι όμορφες μυρωδιές του φαγητού από τις πετρόχτιστες ταβέρνες, θα σου κλέψουν σίγουρα την καρδιά. Στη Στενή Ευβοίας, θα ζήσεις μια low profile απόδραση, που σίγουρα θα σε μαγέψει.

Καστοριά

Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, η Καστοριά είναι μια επιλογή που δεν θα σε απογοητεύσει. Εάν θέλεις να περάσεις λίγες ημέρες κοντά στη φύση, να κάνεις μια τολμηρή εξόρμηση και να μαγευτείς από τα όμορφα τοπία, τότε βρήκες αυτό που έψαχνες. Μπαίνοντας στην πόλη, η λίμνη της Καστοριάς θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σου, ενώ κάνοντας μια βόλτα γύρω-γύρω οι εικόνες της φύσης θα σε ανταμείψουν. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις πλατείες της Καστοριάς ανάβουν μεγάλες φωτιές (λέγονται Μπουμπούνες), κάνοντάς την ακόμα πιο εντυπωσιακή. Εάν έχεις όρεξη (και χρόνο), βάλε στο πρόγραμμά σου και μια εκδρομή στις Πρέσπες.

Αίγινα

Δεν είναι κάποια πρωτότυπη ιδέα, αλλά είναι μια εύκολη επιλογή. Αρχικά, η Αίγινα βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής» από την Αθήνα. Και τι καλύτερο από το να μπεις στο καράβι και να βρεθείς στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού μέσα σε 1 ώρα; Την Καθαρά Δευτέρα, η Αίγινα γίνεται ακόμα πιο πολύχρωμη και κοσμοπολίτικη. Φτάνοντας, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου στα μαγαζιά διπλά στο λιμάνι του νησιού, στη συνέχεια να δοκιμάσεις σαρακοστιανούς μεζέδες στα όμορφα ταβερνάκια και πιο αργά να κάνεις βόλτα στα όμορφα στενάκια.