COOL GREECE

5 κορυφαίοι ελληνικοί προορισμοί για οικογενειακές αποδράσεις


JTeam

18 Φεβρουαρίου 2024

5 κορυφαίοι ελληνικοί προορισμοί για οικογενειακές αποδράσεις
Unsplash/ Yorgos Triantafyllou
Φύση, θάλασσα, βουνά, και παράδοση. Αυτοί οι 5 προορισμοί στην Ελλάδα θα σου χαρίσουν τις πιο όμορφες αποδράσεις

Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε ιστορία και φυσική ομορφιά. Γοητευτικά ορεινά χωριά, καταπράσινα τοπία, φαράγγια, υπέροχο φαγητό, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, δημιουργούν ένα μοναδικό καμβά εμπειριών, για αξέχαστες οικογενειακές αποδράσεις.

Από την Καλαμάτα, το Πήλιο ή τη Στεμνίτσα, κάθε προορισμός στην Ελλάδα έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους, και υπόσχεται αναμνήσεις που θα κρατήσουν για μία ζωή. Περιπέτεια, παράδοση, ηρεμία, θα τα βρεις όλα σε αυτούς τους 5 κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς.

Μονεμβασιά

Χειμώνα, καλοκαίρι, φθινόπωρο, η Μονεμβασιά είναι πάντα μία από τις πιο γοητευτικές επιλογές για οικογενειακές αποδράσεις. Το κάστρο, τα πλακόστρωτα στενάκια, τα όμορφα αρχοντικά και οι βυζαντινές εκκλησίες που θα συναντήσεις στη Μονεμβασιά, θα σε παρασύρουν σε ένα μαγικό ταξίδι στον χρόνο. Ο Γιάννης Ρίτσος, το σπίτι του οποίου θα το βρεις μπαίνοντας στην πόλη, είχε αποκαλέσει τη Μονεμβάσια «πλοίο από πέτρα», ενώ κάποιοι την αποκάλεσαν και «Γιβραλτάρ της Ανατολής».

Αράχωβα

Εκτός από τα Χριστούγεννα, η Αράχωβα είναι top επιλογή και κατά τη διάρκεια όλου του χειμώνα. Είναι, επίσης, μια «εύκολη» απόδραση για ένα weekend με την οικογένεια. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι είναι παρεΐστικος προορισμός – ιδανικός για ατελείωτο σκι στον Παρνασσό, η Αράχωβα είναι μαγική και για οικογενειακές αποδράσεις. Μια βόλτα στους γραφικούς δρόμους της, μία στάση για να απολαύσεις τη θέα στην Κοιλάδα των Δελφών και μία στάση για να φας σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο, πιστεύω είναι αρκετά για να σε πείσουν να κανονίσεις ένα ταξιδάκι στην Αράχωβα.

Στεμνίτσα

Η Στεμνίτσα είναι ένας «κρυμμένος» θησαυρός – εντάξει όχι τόσο «κρυμμένος» πλέον, της Πελοποννήσου. Σίγουρα, πάντως, είναι ένας όμορφος προορισμός για ένα χειμερινό τριήμερο. Η Στεμνίτσα, όπως και η Δημητσάνα και η Βυτίνα, είναι αριστοκρατικό χωριό, με πολλά ιστορικά σημεία, φαράγγια, πετρόχτιστα σπίια, γραφικές συνοικίες καθώς και φιλόξενα, παραδοσιακά ταβερνάκια που σερβίρουν τέλειες ποικιλίες.

Πήλιο

Είναι ένα από τα μαγευτικά μέρη στην Ελλάδα; Είναι. Είναι ιδανικός προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου είναι; Είναι εξαιρετική επιλογή για μικρούς και μεγάλους; Επίσης είναι. Σε απόσταση περίπου 4 ωρών από την Αθήνα, μπορείς να βρεθείς στο Πήλιο, όπου η «καρδιά» της φύσης χτυπάει δυνατά. Πορταριά και Μακρινίτσα, είναι και θα είναι πάντα τα σημεία που θα σου χαρίσουν φανταστικές εμπειρίες. Καταπράσινες οάσεις, χρώματα, ταβέρνες, παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια και ξενώνες, πλατάνια και γεφύρια, είναι μερικές από τις λέξεις που περιγράφουν τέλεια το Πήλιο.

Καλαμάτα

Ένα σύντομο Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα είναι αρκετό για να χαλαρώσεις, να ηρεμήσεις και να χαρείς τον ελεύθερο χρόνο σου με την οικογένειά σου. Ναι, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν ακούς αυτόν τον προορισμό, είναι ήλιος, θάλασσα, κυπαρίσσια, και ελιές, αλλά η αλήθεια είναι πως και τον χειμώνα έχει πολλά να σου προσφέρει. Βόλτα, φαγητό, διασκέδαση και χαλάρωση, μπορείς να τα βρεις όλα στην Καλαμάτα. Εμείς, θα σου προτείναμε να επισκεφτείς σίγουρα τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης, μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Καλαμάτα.