COOL GREECE

5 προορισμοί για last minute μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα 


Ερασμία Αρβανιτά

11 Φεβρουαρίου 2024

5 προορισμοί για last minute μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα 
Unsplash/ Fotis Fotopoulos
Οι καλύτεροι προορισμοί για μονοήμερη μία ανάσα από την Αθήνα

Οι Κυριακές είναι για να ξεφεύγεις από τη ρουτίνα και να χαρίζεις στον εαυτό σου μερικές στιγμές χαλάρωσης. Είναι η ιδανική μέρα για πας μια μονοήμερη εκδρομή, να αποφορτίσεις το σώμα και το μυαλό σου, να γεμίσεις μπαταρίες και να δημιουργήσεις νέες εμπειρίες. Εξάλλου, πρέπει κάπως να προετοιμαστείς για την έναρξη της νέας εβδομάδας.

Εντάξει, πολλές φορές βαριέσαι, άλλες δεν βρίσκεις χρόνο, άλλες είσαι κουρασμένος και θέλεις απλά να χουχουλιάσεις στα παπλώματα ή το πολύ να πας για έναν καφέ στο κέντρο. Καταλαβαίνουμε, σε όλους συμβαίνει κατά καιρούς. Αλλά, κάποιες Κυριακές επιβάλλεται να παίρνεις μια «ανάσα» από τα τετριμμένα. Το έχεις περισσότερο ανάγκη από ό,τι πιστεύεις. Και για να το πετύχεις, δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Μία εκδρομή αρκεί για να σου αλλάξει η μέρα. Ακόμα και σε απόσταση λίγων λεπτών από την Αθήνα, θα βρεις προορισμούς για να οργανώσεις την καλύτερη last minute κυριακάτικη μονοήμερη.

Εμείς, σου παρουσιάζουμε 5 αγαπημένους προορισμούς για την πιο ωραία απόδραση

Πάρνηθα

Η Πάρνηθα είναι ένας μικρός θησαυρός της φύσης και αγαπημένος προορισμός για μια μονοήμερη την Κυριακή. Σε μια ωρίτσα από την Αθήνα μπορείς να πάρεις μια χορταστική γεύση από ένα καταπράσινο τοπίο, περπατώντας στα μονοπάτια της Πάρνηθας. Φόρεσε το πιο χοντρό μπουφάν σου και χάρισε στον εαυτό σου μια μονοήμερη στο Μπάφι, ένα από τα πιο γνωστά καταφύγια της.

Λίμνη Δόξα

Μια μονοήμερη εκδρομή στη Λίμνη Δόξα μπορεί αμέσως να σου φτιάξει τη διάθεση. Σε απόσταση περίπου τριών ωρών από την Αθήνα, θα βρεθείς σε ένα παραμυθένιο τοπίο. Πολλοί επισκέπτες αποκαλούν τη Δόξα ως «Κορινθιακή Ελβετία» καθώς θεωρούν ότι το σκηνικό δεν θυμίζει και όσο Ελλάδα. Εκεί, μπορείς να περπατήσεις περιμετρικά, να κάνεις ποδήλατο, ιππασία, κι εάν έχει και καλό καιρό, η ιδέα για ένα πικ νικ, είναι ιδανική.

Παύλιανη

Δεν υπάρχει κάποιος που επισκέφτηκε το φυσικό πάρκο της Παύλιανης και δεν ενθουσιάστηκε. Ειδικά τα παιδιά, το λατρεύουν. Στο πάρκο της Παύλιανης θα έρθεις σε επαφή με τα χρώματα της φύσης, θα διασκεδάσεις, θα πάρεις μια βαθιά ανάσα από καθαρό αέρα και θα γεμίσεις το μυαλό σου με υπέροχες εικόνες. Αρώματα αιωνόβιων δένδρων, τρεχούμενα νερά, νερόμυλοι, χιουμοριστικές πινακίδες και πολλές ακόμα εκλπήξεις, βρίσκονται στο πάρκο της Παύλιανης.

Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ο ιδανικός χειμερινός προορισμός για κυριακάτικη μονοήμερη εκδρομή, μαζί με τα παιδιά. Αποτελούνται από τρεις συνοικίες, την Κάτω Συνοικία, Μεσαία Συνοικία και Άνω Συνοικία και απέχουν περίπου δύο ώρες από την Αθήνα. Στα Τρίκαλα Κορινθίας θα απολαύσεις σίγουρα καλό φαγητό, μπόλικο κρασί, καθαρό αέρα και μαγευτικές εικόνες. Το πιο γραφικό τοπίο θα το συναντήσεις στα Άνω Τρίκαλα και λίγες από τις στάσεις που σίγουρα πρέπει να κάνεις είναι η Λίμνη Δόξα, καθώς και το χιονοδρομικό της Ζήρειας, που βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τους οικισμούς.

Ναύπλιο

Μία μόνο μονοήμερη στο Ναύπλιο δεν είναι ποτέ αρκετή. Χτισμένη στο νοτιοανατολικό άκρο του εύφορου Αργολικού κάμπου, επάνω στον αργολικό κόλπο, η πόλη σου προσφέρει πληθώρα επιλογών για να κάνεις τη μονοήμερη εκδρομή σου φανταστική. Στα must do είναι σίγουρα το να ανέβεις στο Παλαμήδι, να επισκεφτείς το Μπούρτζι, να απολαύσεις τον καφέ σου στην πλατεία Συντάγματος και να περιπλανηθείς στα πλακόστρωτα στενάκια του Ναυπλίου.