ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Στροφή για τη Victoria’s Secret - Σειρά εσωρούχων απευθύνεται σε άτομα με αναπηρίες


JTeam

7 Οκτωβρίου 2023

Στροφή για τη Victoria’s Secret - Σειρά εσωρούχων απευθύνεται σε άτομα με αναπηρίες
Instagram/kanyasesser
Μια στροφή 180 μοιρών για την Victoria’s Secret με τη νέα σειρά εσωρούχων που απευθύνεται σε άτομα με αναπηρίες

Το brand εσωρούχων Victoria’s Secret πέρασε τα τελευταία χρόνια προσπαθώντας να γίνει λίγο πιο συμπεριληπτικό και προσιτό προς το κοινό, μετά από τα ανήθικα σχόλια πρώην στελεχών και της έλλειψης διαφορετικότητας των μοντέλων. Η εταιρεία είχε δεχθεί σκληρή κριτική για την προσέγγισή της στο body diversity ή μάλλον την έλλειψή του, αλλά μετά τις αντιπαραθέσεις του 2019, τα μοντέλα τους άρχιζαν να είναι πιο συμπεριληπτικά. Επίσης έγινε μια εκκαθάριση με την πρόσληψη νέων «αρχηγών» και ένα πολύ καλά δημοσιοποιημένο rebranding. Ακόμα όμως ένα μεγάλο ποσοστό δεν εκπροσωπείται και αυτό είναι τα άτομα με αναπηρίες.

Η Λίντια Σμιθ, η οποία βρίσκεται στη θέση της Chief Diversity Officer για την Victoria's Secret από το 2021, θυμάται ότι παρακολούθησε ένα event που οργανώθηκε από το Runway of Dreams, έναν δημόσιο φιλανθρωπικό οργανισμό που που διοργανώνει runway shows για να αναδείξει brands που έχουν ρούχα τα οποία μπορούν να φορεθούν από τα άτομα με αναπηρίες.

«Δεν μπορώ να σας πω πόσα άτομα ήρθαν σε μένα και μου είπαν ότι το μόνο πράγμα που δεν έχουμε, αλλά θα το θέλαμε πολύ είναι ένα σουτιέν που προσαρμόζεται στις ανάγκες μας» ανέφερε η Λίντια Σμιθ.

Μετά από πολλά χρόνια λοιπόν η Victoria's Secret επισήμως παρουσίασε την πρώτη προσαρμοσμένη για άτομα με αναπηρία σειρά της (adaptive line) στην πασαρέλα του Runway of Dreams. Το βασικό προϊόν είναι ένα σουτιέν που αντί να κουμπώνει στο πίσω μέρος, έχει ισχυρούς μαγνήτες στο κέντρο μπροστά και επίσης διαθέτει ελαστικούς ιμάντες για να διαμορφώνεις το ύψος της τιράντας από μπροστά. Εξαιρετική λύση, εύκολη στην κατασκευή και τόσο χρήσιμη.

Ο αντίκτυπος της νέας αυτής σειράς έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται από όσους φορούν τα προϊόντα. Ένα μοντέλο από τη Νέα Υόρκη, το οποίο χρησιμοποιεί αμαξίδιο, ανέφερε στο Fashionista: «Πάντα αγαπούσα τη Victoria's Secret. Μεγαλώνοντας πάντα έβλεπα τα shows, αλλά ποτέ δεν είδα σώματα που να μοιάζουν με το δικό μου. Δεν υπήρχε εκπροσώπηση. Το να βλέπω τώρα πόσο άλλαξε η εταιρεία και το ότι γιορτάζει περισσότερα σώματα, είναι κάτι που ποτέ ο νεότερος εαυτός μου δε θα φανταζόταν. Το σουτιέν είναι άνετο και sexy. Θέλω να το φορέσω και μπορώ να δω τον εαυτό μου να το φοράει ως lingerie, οπότε το λατρεύω».

@lisa_azcona Adaptive lingerie for people with physical and sensory disabilities 💓 @Victoria’s Secret #adaptivefashionshow #disabilityawareness #disabilitytiktok #disabilitypride #fashiontok #styletok #inclusivefashion #inclusivesizing #runwaymodel #inclusivitymatters #victoriasecret #fashiontiktok #inclusivityforall #adaptiveapparel #adaptiveclothing #adaptivelingerie #magneticclosure #bodypositivity #adaptivebras #adaptiveunderwear ♬ Paint The Town Red - Doja Cat

Πηγή: fashionista.com

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.