ΣΤΙΛ FASHION NEWS

"Victoria’s Secret World Tour": Η νέα αρχή της Victoria’s Secret δεν είναι ένα ακόμα fashion show


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

10 Μαΐου 2023

"Victoria’s Secret World Tour": Η νέα αρχή της Victoria’s Secret δεν είναι ένα ακόμα fashion show
Instagram/victoriassecret
Σίγουρα περιμένουμε ανυπόμονα το "Victoria’s Secret World Tour"

Ήταν Δεκέμβρης του 2018 όταν το τελευταίο Victoria’s Secret Fashion Show μεταδόθηκε από το CBS. Έναν χρόνο πριν το show, μάζεψε ένα δισεκατομμύριο θεατές παγκοσμίως, αλλά το μέγεθος και η επιτυχία του το έκαναν το επίκεντρο και η born-online γενιά που το παρακολούθησε, απαίτησε να εκπροσωπείται και αυτή στις διαφημίσεις και στα show, όπως έκαναν αρκετοί ανταγωνιστές του brand ήδη.

Το Savage Fenty show της Rihanna το φθινόπωρο του 2018 έκανε το Victoria’s Secret Fashion Show να μοιάζει παλιακό και παρωχημένο, σε σχέση με τη νέα πνοή και την επαφή με την -νέα- πραγματικότητα που είδαμε στο show της Fenty. Η χαριστική βολή ήρθε το 2019 με τις κατηγορίες εναντίον του ιδιοκτήτη της Victoria’s Secret, του σεξουαλικού παραβάτη Jeffrey Epstein. Το Fashion Show ακυρώθηκε.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, η εταιρεία προσπάθησε να αλλάξει και να κάνει ένα ολικό rebranding και αφαιρώντας από το original Fashion Show τα θρυλικά Αγγελάκια για μια VS Collective, η οποία απαρτίζεται από την Megan Rapinoe, την Priyanka Chopra Jonas και την Paloma Elsesser. Η εταιρεία επέκτεινε το μεγεθολόγιό της και προσθέτοντας προϊόντα που είχε αμελήσει για καιρό, όπως σουτιέν θηλασμού και σουτιέν μαστεκτομής, διότι δεν «κολλούσαν» με τον κλασικό, ανδρικό ορισμό του sexy. Το 2022 μάλιστα η εταιρεία είχε μια πολύ μικρή οικονομική άνοδο.

Σήμερα στην μεγαλύτερη και πιο εμφανή κίνησή του, το brand αναβιώνει το ετήσιο show του, παρουσιάζοντας ένα ντοκιμαντέρ, που θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο. Αν και μιλάμε για μια αρκετά επαναστατική κίνηση, η εταιρεία πιστεύει ότι θα είναι εξίσου εντυπωσιακό με τα παλιά Victoria’s Secret Fashion Shows -ίσως δούμε και φτερά, ποιος ξέρει.

«Δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε εξηγήσεις πλέον» λέει ο Raul Martinez, ο head creative director της Victoria’s Secret, ο οποίος έχει αναλάβει το project. «Εξελιχθήκαμε και προχωρήσαμε μπροστά, αλλά δεν αφήνουμε τίποτα πίσω. Επευφημούμε τις γυναικείες φωνές και προσφέρουμε μια ψυχαγωγική fashion εμπειρία, διότι αυτό ήταν κάτι πραγματικά μοναδικό».

Με τίτλο «Victoria’s Secret World Tour» το νέο show θα ενώσει ένα cast διεθνών γυναικών από 4 διαφορετικές πόλεις. Το "VS 20" περιλαμβάνει μουσικούς, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και άλλους δημιουργούς με μια τετράδα σχεδιαστών μόδας στο επίκεντρο. Χρησιμοποιώντας τους πόρους της Victoria’s Secret η Supriya Lele από το Λονδίνο, η Bubu Ogisi από το Λάγος, η Jenny Fax από το Τόκιο και η Melissa Valdes από τη Μπογκοτά, θα δημιουργήσουν 4 διαφορετικές συλλογές, των οποίων το behind-the-scenes θα καταγραφεί στο ντοκιμαντέρ. Και οι 4 συλλογές θα παρουσιαστούν στο fashion show του ντοκιμαντέρ, μαζί με μια πέμπτη από τη Victoria’s Secret.

Η Margot Bowman, η Λονδρέζα σκηνοθέτης που ακολουθεί τη Supriya και την ομάδα της, απέφευγε το Victoria’s Secret Runway Show στα νιάτα της. «Δεν με ενέπνευσε σαν εμπειρία, διότι γνώριζα ότι ήμουν αποκλεισμένη από αυτό. Ήμουν ένα υπέρβαρο παιδί, αλλά ακόμα θυμάμαι τις εικόνες, που για καλό ή για κακό ήταν θρυλικές και δυνατές εικόνες. Και για εμένα αυτό είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσω νέες θρυλικές εικόνες, μέσα από τις οποίες όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δούν τους εαυτούς τους», αναφέρει.

Όταν η Victoria’s Secret ανακοίνωσε το νέο της όραμα τον Μάρτιο, η pop-star Lizzo έγραψε στο Twitter: «Αυτή είναι μια νίκη για την συμπερίληψη. Αλλά αν τα brands ξεκινούν να το κάνουν αυτό μόνο γιατί έλαβαν αρνητικά σχόλια, τότε τι θα γίνει όταν οι τάσεις αλλάξουν ξανά; Εκτιμούν οι CEOs αυτών των brands την αληθινή συμπερίληψη; Ή το απλά εκτιμούν τα χρήματα;».

Η βασική διαφορά μεταξύ του Victoria’s Secret Fashion Show του παρελθόντος και του World Tour του 2023 φαίνεται να είναι ότι οι γυναίκες δεν θα είναι απλά αντικείμενα προς τέρψη των οφθαλμών, αλλά υποκείμενα -οι δημιουργοί, η καθεμία με διαφορετική οπτική στο τι είναι sexy.

«Προφανώς έχει υπάρξει μια τεράστια αλλαγή σχετικά με την εκπροσώπηση, αλλά ακόμα θεωρώ ότι είναι σπάνιο να βλέπεις γυναίκες στην οθόνη να παρουσιάζονται με έναν αναγνωρίσιμο τρόπο, ειδικά στα πλαίσια της μόδας. Θέλω απλά οι άνθρωποι να το δουν και να πουν, wow υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί τρόποι για να είσαι γυναίκα» αναφέρει η Bowman.

Πηγή: Vogue

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.