UPDATE #NOW

«Οδύσσεια του Pornhub και μόνο γυμνή Lily-Rose Depp»: Το The Idol έκανε πρεμιέρα στις Κάννες


Κλέλια Φατούρου

23 Μαΐου 2023

«Οδύσσεια του Pornhub και μόνο γυμνή Lily-Rose Depp»: Το The Idol έκανε πρεμιέρα στις Κάννες
Instagram/The Idol
Η σειρά προκάλεσε αντιδράσεις, με τους περισσότερους να μιλούν για κακό πορνό

Η σειρά που έχει προκαλέσει χαμό σε κοινό, κριτικούς αλλά και σε συμμετέχοντες στην ομάδα παραγωγής, έκανε επιτέλους πρεμιέρα. Το Φεστιβάλ των Καννών φιλοξένησε τα πρώτα δύο επεισόδια, που εμείς θα δούμε, μέσα από το HBO, στις 4 Ιουνίου. Και έγινε αυτό που περιμέναμε.

Αν και η αίθουσα χειροκρότησε το δημιούργημα του Sam Levinson (και του Abel Tesfaye), τα σχόλια στο Twitter από ανθρώπους που βρέθηκαν στο κοινό, δείχνουν ότι επιβεβαιώνονται οι φήμες που ήθελαν τη σειρά The Idol να μοιάζει περισσότερο με κακό πορνό.

Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, ακούστηκαν σχόλια όπως «Το μισώ», «μία Οδύσσεια του Pornhub», «Δεν θέλω να βλέπω συνέχεια γυμνή τη Lily-Rose Depp». Αναφέρονται σκηνές με revenge porn φωτογραφίες και σωματικά υγρά στο πρόσωπο της Depp, ατελείωτο γυμνό και αυνανισμοί με παγάκια.

Η αλήθεια είναι ότι ο Levinson και ο Tesfaye ήθελα να φτιάξουν μία σειρά που θα κλείνει το μάτι σε stars που έχουν διασυρθεί, όπως η Britney Spears και θα περιγράφουν μία σύγχρονη αίρεση, με ηγέτη τον μουσικό, που κάνει το ντεμπούτο του στην υποκριτική. Η Depp στηρίζει από την αρχή τη σειρά και έχει δηλώσει ότι ακόμα νιώθει να συνδέεται βαθιά με τον ρόλο της.

Από την άλλη, η δημιουργία της σειράς έφερε στο φως μαρτυρίες ανθρώπων που δούλευαν στην παραγωγή και μιλούν για τοξικό εργασιακό περιβάλλον, θέματα με το budget, επεισόδια που γράφονταν κάθε μέρα από την αρχή και ήταν έκπληξη για όλους, την παραίτηση της σκηνοθέτριας Amy Seimetz, που ένιωσε ότι μόνο φεμινιστική δεν είναι η σειρά που κλήθηκε να σκηνοθετήσει.

Σε λίγες ημέρες, θα μπορέσουμε να δούμε το The Idol, τη σειρά που έχει συζητηθεί όσο και η Barbie της Greta Gerwig. Μόνο που η δεύτερη έχει ήδη μόνο καλές κριτικές.